Cupping Therapy

Wat is Cupping Therapie?

Cupping Therapie is een vorm van massage die al eeuwenlang wordt gebruikt in verschillende culturen, waaronder de Chinese en Egyptische cultuur. Het is een techniek waarbij glazen of plastic cups op de huid worden geplaatst en een vacuüm wordt gecreëerd om de huid en spieren te stimuleren. Deze therapie wordt gebruikt om pijn te verlichten, ontstekingen te verminderen en de doorbloeding te verbeteren.

Voordelen van Cupping Therapie

  • Verlicht pijn en stijfheid in de spieren
  • Verbetert de doorbloeding en lymfedrainage
  • Vermindert ontstekingen en zwellingen
  • Kan helpen bij het verminderen van cellulitis
  • Kan stress en spanning verminderen

Soorten Cupping Therapie

Er zijn verschillende soorten cupping therapie, waaronder:

  • Dry cupping: hierbij worden glazen of plastic cups op de huid geplaatst zonder dat er vuur wordt gebruikt om het vacuüm te creëren.
  • Wet cupping: hierbij wordt er eerst een kleine snee gemaakt op de huid en vervolgens worden de cups geplaatst om bloed te laten stromen.
  • Fire cupping: hierbij wordt er een vlam gebruikt om de lucht in de cup te verwarmen voordat deze op de huid wordt geplaatst.
  • Massage cupping: hierbij worden de cups gebruikt tijdens een massage om de spieren te stimuleren en de doorbloeding te verbeteren.

Prijzen voor Cupping Therapie

De prijzen voor cupping therapie kunnen variëren, afhankelijk van de locatie en de ervaring van de therapeut. Hieronder zijn enkele geschatte prijzen voor cupping therapie in Nederland:

Soort Cupping Therapie Gemiddelde prijs per sessie
Dry cupping €50 – €80
Wet cupping €60 – €100
Fire cupping €40 – €70
Massage cupping €70 – €100

FAQ over Cupping Therapie

1. Is cupping therapie pijnlijk?
Nee, cupping therapie is over het algemeen niet pijnlijk. Sommige mensen kunnen wel een licht ongemak ervaren tijdens de behandeling, maar dit zou niet pijnlijk moeten zijn.

2. Hoe lang duurt een sessie cupping therapie?
Een sessie cupping therapie duurt meestal tussen de 30 en 60 minuten, afhankelijk van de behoeften van de patiënt.

3. Zijn er bijwerkingen van cupping therapie?
In sommige gevallen kunnen er lichte bijwerkingen zijn, zoals blauwe plekken of lichte huidirritatie. Deze bijwerkingen zijn meestal mild en verdwijnen binnen een paar dagen.

4. Kan iedereen cupping therapie ondergaan?
Cupping therapie is over het algemeen veilig voor de meeste mensen, maar het wordt niet aanbevolen voor zwangere vrouwen, mensen met huidproblemen of bloedingsstoornissen.

5. Hoe vaak moet ik cupping therapie ondergaan voor optimale resultaten?
Dit kan variëren afhankelijk van uw specifieke behoeften en de ernst van uw aandoening. Over het algemeen wordt aanbevolen om 1-2 keer per week een sessie te ondergaan voor een periode van 4-6 weken.