Cupping Trauma

Wat is Cupping Trauma?

Cupping Trauma is een vorm van cupping massage therapie die specifiek gericht is op het behandelen van trauma en emotionele blokkades in het lichaam. Deze techniek maakt gebruik van speciale cups die op de huid worden geplaatst en vervolgens vacuüm worden gezogen. Hierdoor wordt de doorbloeding gestimuleerd en kunnen blokkades worden opgeheven.

Cupping Trauma is ontwikkeld door de Chinese geneeskunde en wordt al eeuwenlang gebruikt om fysieke en emotionele klachten te behandelen. Het is een effectieve manier om spanningen en stress in het lichaam te verminderen en het zelfherstellend vermogen van het lichaam te stimuleren.

Deze massage techniek richt zich op de meridianen en acupunctuurpunten in het lichaam, waardoor het niet alleen fysieke klachten, maar ook emotionele blokkades kan behandelen. Het kan helpen bij het verlichten van angst, depressie, verdriet en andere emotionele problemen.

Voordelen van Cupping Trauma

  • Verbetert de doorbloeding en stimuleert het zelfherstellend vermogen van het lichaam.
  • Verlicht spanningen en stress in het lichaam.
  • Kan helpen bij het behandelen van emotionele blokkades en problemen.
  • Verbetert de algehele gezondheid en welzijn.
  • Kan helpen bij het verminderen van pijn en stijfheid in spieren en gewrichten.

Prijzen voor Cupping Trauma

De prijzen voor cupping trauma kunnen variëren, afhankelijk van de locatie, ervaring van de therapeut en duur van de behandeling. Gemiddeld kost een sessie van 60 minuten tussen de €50 en €80.

Duur van de behandeling Gemiddelde prijs
30 minuten €30 – €50
60 minuten €50 – €80
90 minuten €80 – €100

Het is altijd aan te raden om voorafgaand aan de behandeling de prijzen te bespreken met de therapeut om verrassingen te voorkomen.

FAQ over Cupping Trauma

1. Is Cupping Trauma geschikt voor iedereen?
Ja, cupping trauma is geschikt voor de meeste mensen. Het is echter niet geschikt voor mensen met bepaalde aandoeningen, zoals huidinfecties, ernstige hart- en vaatziekten of bloedingsstoornissen. Het is altijd aan te raden om voorafgaand aan de behandeling te overleggen met de therapeut.

2. Doet Cupping Trauma pijn?
Nee, cupping trauma zou geen pijn moeten doen. Het kan wel wat ongemakkelijk of gevoelig aanvoelen, maar het mag geen pijn doen. Als de cups te strak worden geplaatst of als de huid te gevoelig is, kan het ongemakkelijk aanvoelen. In dat geval is het belangrijk om dit aan te geven bij de therapeut.

3. Hoe vaak moet ik een behandeling ondergaan?
Dit hangt af van de ernst van de klachten en de reactie van het lichaam op de behandeling. Voor sommige mensen kan één behandeling al voldoende zijn, terwijl anderen meerdere behandelingen nodig hebben. De therapeut kan hier meer advies over geven.

4. Kan ik cupping trauma zelf thuis doen?
Het wordt aangeraden om cupping trauma te laten uitvoeren door een ervaren therapeut. Het kan gevaarlijk zijn om zelf thuis te proberen, omdat de cups op de juiste manier geplaatst moeten worden om ongewenste bijwerkingen te voorkomen.

5. Zijn er bijwerkingen van Cupping Trauma?
In sommige gevallen kan cupping trauma lichte blauwe plekken achterlaten op de huid, maar deze verdwijnen meestal binnen een paar dagen. Het is ook mogelijk dat er wat spierpijn optreedt na de behandeling, maar dit is een normale reactie van het lichaam op de massage.