Cupping Uterus

Wat is Cupping Uterus?

Cupping Uterus is een specifieke vorm van cupping massage therapie die gericht is op het behandelen van klachten in en rondom de baarmoeder. Dit kan onder andere menstruatiepijn, onregelmatige menstruatiecyclus, fertiliteitsproblemen en overgangsklachten omvatten. Bij Cupping Uterus worden glazen of plastic cups op de buik geplaatst en vacuüm gezogen, waardoor de doorbloeding en energiestroom in het gebied gestimuleerd wordt.

Voordelen van Cupping Uterus

  • Verlichting van menstruatiepijn
  • Regulering van de menstruatiecyclus
  • Verbetering van de vruchtbaarheid
  • Verlichting van overgangsklachten
  • Ontspanning en vermindering van stress

Prijzen van Cupping Uterus

De prijzen voor Cupping Uterus kunnen variëren, afhankelijk van de locatie en de therapeut. Gemiddeld liggen de kosten tussen de €50 en €100 per sessie. Het aantal sessies dat nodig is voor het gewenste resultaat kan ook verschillen, maar over het algemeen wordt aangeraden om minimaal 3 sessies te ondergaan.

Therapeut Prijs per sessie
Praktijk voor Cupping Therapie €60
Acupunctuur en Cupping Praktijk €75
Massagepraktijk voor Vrouwen €90

Veelgestelde vragen over Cupping Uterus

1. Is Cupping Uterus veilig?
Ja, Cupping Uterus is een veilige en natuurlijke behandelmethode. Het is belangrijk om naar een ervaren en gecertificeerde therapeut te gaan om eventuele risico’s te minimaliseren.

2. Kan Cupping Uterus helpen bij fertiliteitsproblemen?
Ja, Cupping Uterus kan de bloedcirculatie en energiestroom in het gebied rondom de baarmoeder verbeteren, wat kan bijdragen aan een gezonde vruchtbaarheid.

3. Hoe lang duurt een sessie Cupping Uterus?
Een sessie duurt gemiddeld 45 minuten tot 1 uur.

4. Is Cupping Uterus pijnlijk?
Nee, Cupping Uterus wordt over het algemeen niet als pijnlijk ervaren. Sommige mensen kunnen een lichte druk of trekkend gevoel voelen tijdens de behandeling.

5. Zijn er bijwerkingen van Cupping Uterus?
In sommige gevallen kan er na de behandeling een lichte roodheid of blauwe plekken op de huid ontstaan, maar deze verdwijnen meestal binnen een paar dagen. Het is ook mogelijk dat er tijdelijk een verhoogde gevoeligheid in het behandelde gebied is.