Cupping Vergoeding Cz

Cupping Vergoeding bij CZ

Ben je op zoek naar informatie over de vergoeding van cupping therapie bij CZ? Hier vind je alles wat je moet weten over de kosten en vergoedingen voor deze populaire vorm van massage therapie.

Cupping therapie is een eeuwenoude techniek waarbij gebruik wordt gemaakt van cups die op de huid worden geplaatst om de doorbloeding te bevorderen en spieren te ontspannen. Het wordt vaak gebruikt als aanvulling op andere vormen van massage therapie en heeft vele voordelen, zoals het verlichten van pijn en het verminderen van stress en spanning in het lichaam.

Bij CZ wordt cupping therapie niet vergoed vanuit de basisverzekering. Dit betekent dat je zelf de kosten voor deze behandeling zult moeten betalen. Echter, afhankelijk van je aanvullende verzekering, kan het zijn dat je wel (gedeeltelijk) vergoeding krijgt voor cupping therapie. Hieronder vind je een overzicht van de verschillende aanvullende verzekeringen van CZ en de vergoedingen voor cupping therapie.

Aanvullende verzekeringen en vergoedingen

Aanvullende verzekering Vergoeding cupping therapie
Aanvullend 1 Geen vergoeding
Aanvullend 2 Maximaal €250 per kalenderjaar
Aanvullend 3 Maximaal €500 per kalenderjaar
Aanvullend 4 Maximaal €750 per kalenderjaar
Aanvullend 5 Maximaal €1.000 per kalenderjaar

Let op: deze vergoedingen gelden per verzekerde. Dit betekent dat als je partner ook een aanvullende verzekering heeft, je mogelijk dubbele vergoeding kunt krijgen.

Veelgestelde vragen over cupping vergoeding bij CZ

 • Wordt cupping therapie vergoed vanuit de basisverzekering bij CZ?
  Nee, cupping therapie wordt niet vergoed vanuit de basisverzekering bij CZ.
 • Kan ik zelf kiezen naar welke cupping therapeut ik ga?
  Ja, je kunt zelf kiezen naar welke cupping therapeut je gaat. Het is wel belangrijk dat de therapeut is aangesloten bij een beroepsvereniging, zoals de Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur (NVA) of de Nederlandse Beroepsvereniging voor Traditionele Chinese Geneeskunde (NVTG).
 • Kan ik ook vergoeding krijgen voor cupping therapie als ik geen aanvullende verzekering heb?
  Nee, zonder aanvullende verzekering krijg je geen vergoeding voor cupping therapie bij CZ.
 • Kan ik ook vergoeding krijgen voor cupping therapie als ik naar een niet-gecontracteerde therapeut ga?
  Ja, ook als je naar een niet-gecontracteerde therapeut gaat, kun je in aanmerking komen voor vergoeding. Echter, de vergoeding kan lager zijn dan wanneer je naar een gecontracteerde therapeut gaat.
 • Kan ik zelf de hoogte van mijn vergoeding bepalen?
  Nee, de hoogte van de vergoeding wordt bepaald door de aanvullende verzekering die je hebt afgesloten.

Heb je nog meer vragen over de vergoeding van cupping therapie bij CZ? Neem dan contact op met de klantenservice van CZ voor meer informatie.

Hopelijk heeft dit artikel je meer duidelijkheid gegeven over de vergoeding van cupping therapie bij CZ. Vergeet niet om altijd goed je polisvoorwaarden te controleren voordat je een behandeling ondergaat, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.