Cupping Vergoeding

Wat is Cupping Vergoeding?

Cupping Vergoeding verwijst naar de vergoeding van cupping massage therapie door zorgverzekeraars. Cupping massage therapie is een vorm van alternatieve geneeskunde waarbij gebruik wordt gemaakt van glazen of plastic cups die op de huid worden geplaatst om een vacuüm te creëren. Deze techniek wordt gebruikt om pijn te verlichten, de doorbloeding te verbeteren en het lichaam te ontspannen.

Welke zorgverzekeraars vergoeden cupping massage therapie?

Momenteel vergoeden veel zorgverzekeraars cupping massage therapie, waaronder:

  • Achmea
  • VGZ
  • CZ
  • Menzis
  • DSW

De vergoeding kan echter verschillen per zorgverzekeraar en aanvullend pakket. Het is daarom altijd verstandig om de polisvoorwaarden van je zorgverzekering te controleren of contact op te nemen met je zorgverzekeraar voor meer informatie.

Wat zijn de gemiddelde kosten van cupping massage therapie?

De kosten van cupping massage therapie variëren, afhankelijk van de therapeut en de duur van de behandeling. Gemiddeld liggen de kosten tussen de €40 en €80 per sessie. Sommige zorgverzekeraars vergoeden deze kosten volledig, terwijl andere een gedeeltelijke vergoeding bieden.

Zijn er bepaalde voorwaarden voor vergoeding?

Ja, om in aanmerking te komen voor vergoeding van cupping massage therapie moet je aanvullend verzekerd zijn. Daarnaast moet de therapeut aangesloten zijn bij een beroepsvereniging, zoals de Nederlandse Vereniging voor Traditionele Chinese Geneeskunde (NVTCG). Ook moet de therapeut beschikken over een AGB-code en voldoen aan de kwaliteitseisen van de zorgverzekeraar.

Kan ik cupping massage therapie ook zonder vergoeding krijgen?

Ja, het is mogelijk om cupping massage therapie te ontvangen zonder vergoeding van je zorgverzekeraar. In dit geval betaal je de kosten zelf. Het is echter altijd aan te raden om te controleren of je in aanmerking komt voor vergoeding, aangezien dit je kosten kan besparen.

Veelgestelde vragen over Cupping Vergoeding

1. Wat is het verschil tussen cupping massage therapie en traditionele cupping?

Cupping massage therapie wordt uitgevoerd door een therapeut en richt zich op het masseren van de spieren en het verlichten van pijn. Traditionele cupping wordt meestal uitgevoerd door acupuncturisten en richt zich op het herstellen van de balans in het lichaam door middel van het plaatsen van cups op specifieke acupunctuurpunten.

2. Wordt cupping massage therapie vergoed door de basisverzekering?

Nee, cupping massage therapie wordt niet vergoed door de basisverzekering. Hiervoor heb je een aanvullende verzekering nodig.

3. Kan ik mijn eigen therapeut kiezen voor cupping massage therapie?

Ja, je kunt zelf een therapeut kiezen voor cupping massage therapie, mits deze voldoet aan de voorwaarden van je zorgverzekeraar.

4. Is cupping massage therapie geschikt voor iedereen?

Nee, cupping massage therapie is niet geschikt voor iedereen. Het wordt afgeraden voor mensen met een hoge bloeddruk, hartproblemen, bloedziekten of huidproblemen.

5. Wordt cupping massage therapie vergoed in combinatie met andere behandelingen?

Ja, cupping massage therapie kan vergoed worden in combinatie met andere alternatieve behandelingen, zoals acupunctuur en chiropractie. Het is echter altijd verstandig om dit te controleren bij je zorgverzekeraar.