Cupping Voeten

Hoe werkt Cupping Voeten?

Cupping Voeten is een vorm van cupping massage therapie waarbij speciale glazen of plastic cups op de voeten worden geplaatst om de doorbloeding en energiestroom te verbeteren. De cups worden vacuüm gezogen door middel van warmte of een pomp, waardoor er een zuigend effect ontstaat op de huid en het onderliggende weefsel. Dit zorgt voor een ontspannen en verlichtend gevoel in de voeten.

Deze vorm van therapie is gebaseerd op de traditionele Chinese geneeskunde en wordt gebruikt om de balans in het lichaam te herstellen en verschillende klachten te verlichten. Cupping Voeten kan worden gecombineerd met andere massage technieken of als een op zichzelf staande behandeling worden toegepast.

Voordelen van Cupping Voeten

 • Verbetert de doorbloeding en energiestroom in de voeten
 • Kan helpen bij het verminderen van pijn en spanning in de voeten
 • Stimuleert de ontspanning en vermindert stress
 • Kan helpen bij het verlichten van hoofdpijn en migraine
 • Kan helpen bij het verbeteren van de algehele gezondheid en welzijn

Prijzen voor Cupping Voeten

De prijzen voor Cupping Voeten kunnen variëren afhankelijk van de locatie, ervaring van de therapeut en de duur van de behandeling. Gemiddeld liggen de prijzen tussen de €30 en €60 per sessie van 30 tot 60 minuten. Sommige therapeuten bieden ook pakketten of kortingen aan voor meerdere sessies.

Het is belangrijk om te onthouden dat de prijzen kunnen verschillen per therapeut en dat het altijd verstandig is om te informeren naar de tarieven voordat je een afspraak maakt.

FAQ over Cupping Voeten

 1. Is Cupping Voeten geschikt voor iedereen?
 2. Ja, Cupping Voeten is over het algemeen veilig en geschikt voor de meeste mensen. Echter, het wordt afgeraden voor zwangere vrouwen, mensen met huidproblemen of bloedstollingsproblemen en mensen die recent een operatie hebben ondergaan. Het is altijd verstandig om voorafgaand aan de behandeling te overleggen met een arts of therapeut.

 3. Zijn er bijwerkingen van Cupping Voeten?
 4. In sommige gevallen kan er tijdelijke roodheid, blauwe plekken of gevoeligheid optreden op de behandelde gebieden. Dit is normaal en zal binnen een paar dagen verdwijnen.

 5. Hoe vaak moet ik Cupping Voeten ondergaan?
 6. Dit hangt af van de individuele behoeften en klachten. Sommige mensen ervaren al verlichting na één sessie, terwijl anderen meerdere sessies nodig hebben voor de gewenste resultaten. Dit kan worden besproken met de therapeut tijdens de eerste afspraak.

 7. Kan ik Cupping Voeten zelf thuis doen?
 8. Hoewel er thuis kits beschikbaar zijn voor cupping, wordt het altijd aangeraden om een professionele therapeut te raadplegen voor de juiste technieken en veiligheid.

 9. Zijn er contra-indicaties voor Cupping Voeten?
 10. Ja, zoals eerder vermeld wordt het afgeraden voor zwangere vrouwen, mensen met huidproblemen of bloedstollingsproblemen en mensen die recent een operatie hebben ondergaan. Ook wordt het afgeraden om cupping te doen op open wonden of geïrriteerde huid.