Cupping Voor Beginners

Wat is Cupping Massage Therapie?

Cupping massage therapie is een vorm van alternatieve geneeskunde waarbij gebruik wordt gemaakt van glazen of plastic cups die op de huid worden geplaatst om een vacuüm te creëren. Dit vacuüm trekt de huid en het onderliggende weefsel omhoog, wat zorgt voor een betere doorbloeding en ontspanning van de spieren.

Hoe werkt Cupping Massage Therapie?

Bij cupping massage therapie wordt er eerst een cup op de huid geplaatst, waarna er met behulp van vuur of een pompje een vacuüm wordt gecreëerd. De cup blijft vervolgens enkele minuten op zijn plek, waarna hij wordt verwijderd. Dit proces wordt herhaald op verschillende plekken op het lichaam.

Wat zijn de voordelen van Cupping Massage Therapie?

Cupping massage therapie kan helpen bij het verlichten van spierpijn en stress, het verbeteren van de doorbloeding en het verminderen van ontstekingen. Het kan ook helpen bij het verminderen van cellulitis en het verbeteren van de huidconditie.

Wat zijn de kosten van Cupping Massage Therapie?

De kosten van cupping massage therapie variëren afhankelijk van de locatie en de ervaring van de therapeut. Over het algemeen liggen de prijzen tussen de €30 en €60 per sessie van 30-60 minuten.

Zijn er risico’s verbonden aan Cupping Massage Therapie?

Hoewel cupping massage therapie over het algemeen als veilig wordt beschouwd, zijn er enkele risico’s verbonden aan de behandeling. Dit kan onder andere blauwe plekken, tijdelijke verkleuring van de huid en lichte pijn of ongemak zijn. Het is belangrijk om een ervaren en goed opgeleide therapeut te kiezen om deze risico’s te minimaliseren.

Cupping Massage Therapie Prijzen

Hieronder vind je een tabel met geschatte prijzen voor cupping massage therapie in Nederland:

Soort Therapie Duur Gemiddelde Prijs
Traditionele Chinese Cupping 30-60 minuten €30-€50
Westerse Cupping Massage 30-60 minuten €40-€60
Gezichts Cupping 30 minuten €30-€40

Veelgestelde Vragen over Cupping Voor Beginners

 • Is cupping massage therapie pijnlijk?
  Nee, cupping massage therapie zou geen pijn moeten veroorzaken. Sommige mensen kunnen lichte ongemakken ervaren, maar dit zou niet pijnlijk moeten zijn.
 • Kan cupping massage therapie helpen bij het verminderen van cellulitis?
  Er is geen wetenschappelijk bewijs dat cupping massage therapie effectief is bij het verminderen van cellulitis. Het kan echter wel helpen bij het verbeteren van de huidconditie.
 • Zijn er bepaalde groepen mensen die geen cupping massage therapie mogen ondergaan?
  Ja, cupping massage therapie wordt afgeraden voor zwangere vrouwen, mensen met bloedingsstoornissen of huidproblemen, en mensen die bloedverdunners gebruiken.
 • Hoe vaak moet ik cupping massage therapie ondergaan?
  Dit hangt af van je individuele behoeften en doelen. Over het algemeen wordt aangeraden om wekelijks of tweewekelijks een sessie te ondergaan voor optimaal resultaat.
 • Kan ik zelf cupping massage doen?
  Het wordt afgeraden om zelf cupping massage te doen zonder de juiste training en kennis. Dit kan leiden tot blauwe plekken en andere ongewenste bijwerkingen.