Cupping Voordelen

De voordelen van cupping massage therapie

Cupping massage therapie is een eeuwenoude techniek die steeds populairder wordt vanwege de vele voordelen die het biedt. Hieronder bespreken we de belangrijkste voordelen van cupping massage therapie en geven we een overzicht van de prijzen.

  • Cupping massage therapie helpt bij het verminderen van spierspanning en pijn. Door de cups op de huid te plaatsen en vacuüm te trekken, wordt de doorbloeding gestimuleerd en worden afvalstoffen afgevoerd. Dit zorgt voor ontspanning van de spieren en verlichting van pijnklachten.
  • Het kan ook helpen bij het verminderen van cellulitis en het verbeteren van de huidtextuur. Door de cups over de huid te bewegen, wordt de doorbloeding gestimuleerd en worden vetophopingen afgebroken. Dit kan leiden tot een gladdere en strakkere huid.
  • Cupping massage therapie kan ook helpen bij het verminderen van stress en angstgevoelens. Door de ontspannende werking van de massage en de focus op de ademhaling, kan het lichaam zich beter ontspannen en kunnen gevoelens van stress en angst verminderen.
  • Het kan ook helpen bij het verbeteren van de spijsvertering en het verlichten van maag- en darmklachten. Door de cups op bepaalde punten op de rug te plaatsen, kan de doorbloeding van de organen gestimuleerd worden en kan de spijsvertering verbeteren.
  • Cupping massage therapie kan ook helpen bij het verlichten van hoofdpijn en migraine. Door de cups op de nek en schouders te plaatsen, kan de doorbloeding verbeteren en kunnen spierspanningen verminderen, wat kan leiden tot verlichting van hoofdpijn en migraine.

Prijzen van cupping massage therapie

Therapie Prijs
Volledige lichaamsmassage €50 – €80
Rug-, nek- en schoudermassage €30 – €50
Gezichtsmassage €20 – €40
Cupping massage in combinatie met andere massagevormen €60 – €100

Veelgestelde vragen over cupping massage therapie

1. Wat is cupping massage therapie?

Cupping massage therapie is een eeuwenoude techniek waarbij cups op de huid geplaatst worden en vacuüm gezogen worden om de doorbloeding te stimuleren en afvalstoffen af te voeren.

2. Hoe werkt cupping massage therapie?

Door de cups op de huid te plaatsen en vacuüm te trekken, wordt de doorbloeding gestimuleerd en worden afvalstoffen afgevoerd. Dit zorgt voor ontspanning van de spieren en verlichting van pijnklachten.

3. Is cupping massage therapie geschikt voor iedereen?

Cupping massage therapie is over het algemeen veilig en geschikt voor de meeste mensen. Echter, als je zwanger bent, een huidinfectie hebt of bloedverdunners gebruikt, is het belangrijk om eerst met je arts te overleggen voordat je een cupping massage ondergaat.

4. Zijn er bijwerkingen van cupping massage therapie?

Sommige mensen kunnen na een cupping massage lichte blauwe plekken op de huid ervaren. Dit is normaal en verdwijnt meestal binnen een paar dagen.

5. Hoe vaak moet ik een cupping massage ondergaan voor optimaal resultaat?

Dit kan variëren per persoon en de specifieke klachten. Over het algemeen wordt aangeraden om een reeks van 4-6 massages te ondergaan voor optimaal resultaat. Daarna kan je periodiek een massage ondergaan om de resultaten te behouden.