Cupping Waar Is Dat Goed Voor

De voordelen van Cupping Massage

Cupping Waar Is Dat Goed Voor?

Cupping is een vorm van massage waarbij er gebruik wordt gemaakt van speciale kopjes die op de huid worden geplaatst. Deze kopjes creëren een vacuüm effect waardoor de huid en het onderliggende weefsel omhoog worden getrokken. Deze techniek wordt al eeuwenlang gebruikt in de traditionele Chinese geneeskunde en heeft vele voordelen voor zowel het lichaam als de geest.

Voordelen voor het lichaam

Hieronder vind je een overzicht van de voordelen van cupping massage voor het lichaam:

 • Verbetering van de bloedsomloop en lymfestroom
 • Ontspanning van gespannen spieren
 • Verlichting van pijn en stijfheid in spieren en gewrichten
 • Verwijdering van afvalstoffen en toxines uit het lichaam
 • Versterking van het immuunsysteem
 • Verbetering van de spijsvertering

Voordelen voor de geest

Cupping massage heeft niet alleen fysieke voordelen, maar ook mentale voordelen. Hieronder vind je een overzicht van de voordelen voor de geest:

 • Ontspanning en vermindering van stress en angst
 • Verbetering van de slaap en vermindering van slapeloosheid
 • Stimulatie van de aanmaak van endorfines, ook wel bekend als ‘gelukshormonen’
 • Verlichting van hoofdpijn en migraine
 • Verbetering van de concentratie en focus

De prijs van Cupping Massage

De prijs van een cupping massage kan variëren, afhankelijk van de locatie en de ervaring van de therapeut. Gemiddeld kost een sessie tussen de €40 en €80 per uur. Sommige therapeuten bieden ook kortere sessies aan, bijvoorbeeld van 30 minuten, tegen een lager tarief.

Daarnaast zijn er ook verschillende soorten cupping massage, zoals dry cupping en wet cupping, die elk hun eigen prijs hebben. Bij wet cupping wordt er namelijk ook gebruik gemaakt van kleine sneetjes in de huid om bloed te laten stromen.

FAQ over Cupping Massage

1. Is cupping massage pijnlijk?

Nee, cupping massage hoort niet pijnlijk te zijn. Het kan wel een licht trekkend gevoel geven, maar dit zou niet oncomfortabel moeten zijn.

2. Is cupping massage geschikt voor iedereen?

Hoewel cupping massage over het algemeen veilig is, zijn er bepaalde situaties waarin het beter is om het niet te ondergaan. Bijvoorbeeld bij zwangerschap, bepaalde huidproblemen of bloedverdunners. Raadpleeg altijd een arts voordat je een cupping massage ondergaat.

3. Hoe lang duurt een cupping massage sessie?

Een cupping massage sessie duurt meestal tussen de 30 en 60 minuten, afhankelijk van de therapeut en de gekozen behandeling.

4. Hoe vaak moet ik een cupping massage ondergaan?

Dit hangt af van de reden van de behandeling en de reactie van jouw lichaam. Voor sommige klachten kan één sessie al voldoende zijn, terwijl voor andere klachten meerdere sessies nodig zijn. Overleg dit met de therapeut.

5. Kan ik zelf cupping massage toepassen?

Het wordt aangeraden om cupping massage te laten uitvoeren door een ervaren therapeut. Zelf cupping toepassen kan risico’s met zich meebrengen, zoals blauwe plekken of brandwonden.