Cupping Waar Is Het Goed Voor

Wat is Cupping Massage Therapie?

Cupping Massage Therapie is een vorm van alternatieve geneeskunde waarbij glazen of plastic cups op de huid worden geplaatst om een vacuüm te creëren. Deze techniek wordt al eeuwenlang gebruikt in verschillende culturen, waaronder de Chinese, Egyptische en Griekse cultuur. Het doel van cupping massage is om de doorbloeding te stimuleren en gifstoffen uit het lichaam te verwijderen.

Wat zijn de voordelen van Cupping Massage Therapie?

 • Verlichting van spierpijn en stijfheid
 • Verbetering van de bloedcirculatie
 • Ontspanning en stressvermindering
 • Verlichting van pijn en ontstekingen
 • Versterking van het immuunsysteem

Wat zijn de mogelijke bijwerkingen van Cupping Massage Therapie?

Cupping massage kan bij sommige mensen blauwe plekken of lichte zwellingen veroorzaken. Deze bijwerkingen zijn echter tijdelijk en verdwijnen meestal binnen een paar dagen. Het is ook belangrijk om te weten dat cupping massage niet geschikt is voor mensen met bepaalde aandoeningen, zoals huidinfecties, bloedziekten of zwangerschap.

Hoeveel kost Cupping Massage Therapie?

De kosten voor cupping massage therapie variëren afhankelijk van de locatie en de ervaring van de therapeut. Gemiddeld liggen de prijzen tussen de €50 en €100 per sessie van 60 minuten. Sommige therapeuten bieden ook kortere sessies aan voor lagere prijzen.

Waar kan ik Cupping Massage Therapie krijgen?

Cupping massage therapie wordt aangeboden door verschillende therapeuten en wellnesscentra. Het is belangrijk om een gecertificeerde en ervaren therapeut te kiezen om ervoor te zorgen dat de behandeling veilig en effectief is. U kunt ook vragen naar aanbevelingen van vrienden of familie of zoeken naar reviews online.

Is Cupping Massage Therapie geschikt voor iedereen?

Hoewel cupping massage veilig is voor de meeste mensen, is het niet geschikt voor iedereen. Mensen met bepaalde aandoeningen, zoals huidinfecties, bloedziekten of zwangerschap, moeten voorzichtig zijn en mogelijk een andere vorm van massage overwegen. Het is ook belangrijk om te overleggen met uw arts voordat u cupping massage ondergaat als u gezondheidsproblemen heeft.

Cupping Waar Is Het Goed Voor?

Cupping massage therapie kan helpen bij een breed scala aan aandoeningen en klachten. Hier zijn enkele van de meest voorkomende toepassingen van cupping massage:

 • Verlichting van spierpijn en stijfheid
 • Behandeling van rug- en nekpijn
 • Verlichting van hoofdpijn en migraine
 • Verbetering van de bloedcirculatie
 • Behandeling van sportblessures
 • Verlichting van pijn en ontstekingen
 • Verbetering van de spijsvertering
 • Ontspanning en stressvermindering
 • Versterking van het immuunsysteem

Cupping Massage Therapie Prijslijst

Therapeut Duur Prijs
Wellnesscentrum X 60 minuten €70
Therapeut Y 45 minuten €55
Therapeut Z 30 minuten €40

Veelgestelde Vragen over Cupping Massage Therapie

1. Is cupping massage hetzelfde als acupunctuur?

Nee, cupping massage en acupunctuur zijn verschillende behandelingen. Bij acupunctuur worden naalden in de huid gestoken om energiebanen te stimuleren, terwijl bij cupping massage er cups op de huid worden geplaatst om vacuüm te creëren.

2. Is cupping massage pijnlijk?

Cupping massage kan licht ongemakkelijk aanvoelen, maar mag geen pijn veroorzaken. Als u pijn ervaart tijdens de behandeling, moet u dit direct melden aan uw therapeut.

3. Hoe vaak moet ik cupping massage ondergaan?

Dit hangt af van uw specifieke behoeften en de aanbevelingen van uw therapeut. Sommige mensen ervaren al na één sessie verlichting, terwijl anderen regelmatige sessies nodig hebben voor langdurige resultaten.

4. Kan ik zelf cupping massage uitvoeren?

Hoewel er thuis cupping sets beschikbaar zijn, wordt het niet aanbevolen om zelf cupping massage uit te voeren. Dit kan leiden tot ongewenste bijwerkingen of zelfs verwondingen. Het is het beste om een ervaren therapeut te raadplegen voor een veilige en effectieve behandeling.

5. Zijn er contra-indicaties voor cupping massage?

Ja, cupping massage is niet geschikt voor mensen met bepaalde aandoeningen, zoals huidinfecties, bloedziekten of zwangerschap. Het is belangrijk om uw therapeut te informeren over eventuele gezondheidsproblemen voordat