Cupping Wat Is Dat

Wat is Cupping Massage Therapie?

Cupping massage therapie is een alternatieve vorm van massage waarbij gebruik wordt gemaakt van speciale cups die op de huid worden geplaatst om een vacuüm te creëren. Deze techniek wordt al eeuwenlang gebruikt in de traditionele Chinese geneeskunde en wordt nu ook steeds populairder in het Westen. Het doel van cupping massage is om de doorbloeding te verbeteren, spanning en pijn te verminderen en het lichaam te ontspannen.

Cupping massage therapie wordt uitgevoerd door een getrainde therapeut en kan op verschillende delen van het lichaam worden toegepast, zoals de rug, schouders, benen en armen. De cups worden meestal gemaakt van glas, bamboe of siliconen en kunnen op verschillende manieren worden verwarmd om het vacuüm te creëren. De therapeut beweegt de cups over de huid of laat ze op specifieke punten staan, afhankelijk van de behoeften van de cliënt.

Voordelen van Cupping Massage Therapie

  • Verbetert de doorbloeding en lymfestroom
  • Verlicht spierspanning en pijn
  • Verbetert de flexibiliteit en mobiliteit van gewrichten
  • Verlicht stress en bevordert ontspanning
  • Kan helpen bij het verminderen van cellulitis en littekens
Soort Cupping Beschrijving Prijs (gemiddeld)
Traditionele Chinese Cupping Gebruikt glazen cups die worden verwarmd en op de huid worden geplaatst €40 – €60 per sessie
Vacuüm Cupping Gebruikt siliconen cups die lucht worden uitgezogen om een vacuüm te creëren €30 – €50 per sessie
Fire Cupping Gebruikt glazen cups die worden verwarmd met vuur en op de huid worden geplaatst €50 – €70 per sessie
Bamboe Cupping Gebruikt bamboe cups die worden verwarmd en op de huid worden geplaatst €40 – €60 per sessie

Veelgestelde Vragen over Cupping Massage Therapie

1. Is cupping massage therapie pijnlijk?
Cupping massage kan soms als oncomfortabel worden ervaren, maar mag nooit pijnlijk zijn. Als het te pijnlijk is, moet je dit altijd aangeven bij de therapeut.

2. Is cupping massage geschikt voor iedereen?
Cupping massage is over het algemeen veilig voor de meeste mensen, maar het wordt afgeraden voor mensen met bepaalde medische aandoeningen, zoals bloedziekten, huidinfecties of zwangerschap. Raadpleeg altijd een arts voordat je begint met cupping massage therapie.

3. Hoe lang duurt een cupping massage sessie?
Een sessie duurt meestal tussen de 30 en 60 minuten, afhankelijk van de behoeften van de cliënt en het gebied dat wordt behandeld.

4. Hoe vaak moet ik cupping massage ondergaan?
Dit hangt af van de individuele behoeften en doelen van de cliënt, maar meestal wordt aanbevolen om wekelijks of tweewekelijks een sessie te plannen.

5. Zijn er bijwerkingen van cupping massage?
Sommige mensen kunnen na een sessie tijdelijk blauwe plekken of rode vlekken op de huid ervaren, maar deze verdwijnen meestal binnen een paar dagen. Het is ook mogelijk om een lichte vermoeidheid of duizeligheid te ervaren na de behandeling, wat een teken kan zijn van het vrijkomen van toxines uit het lichaam. Het is belangrijk om voldoende water te drinken na een sessie om deze effecten te minimaliseren.

Hopelijk heb je nu een beter begrip van wat cupping massage therapie is en wat je kunt verwachten tijdens een sessie. Als je geïnteresseerd bent in het proberen van deze alternatieve vorm van massage, zorg er dan voor dat je een getrainde en ervaren therapeut kiest om de beste resultaten te behalen.