Cupping Zelf Doen

Cupping Zelf Doen: Alles wat je moet weten

Cupping zelf doen is een eeuwenoude massage therapie die steeds populairder wordt in Nederland. Het is een effectieve manier om pijn en stress te verminderen en het lichaam te ontspannen. In deze gids zullen we je alles vertellen wat je moet weten over cupping zelf doen, inclusief de prijzen en hoe je het zelf kunt doen.

Wat is cupping?

Cupping is een massage techniek waarbij glazen of plastic cups op de huid worden geplaatst en vacuüm worden gezogen. Dit creëert een zuigkracht die de huid en spieren omhoog trekt, waardoor de doorbloeding wordt gestimuleerd en spanning in het lichaam wordt verminderd. Het wordt vaak gebruikt voor pijnbestrijding, ontspanning en het verbeteren van de algehele gezondheid.

Wat zijn de voordelen van cupping?

Cupping heeft vele voordelen voor het lichaam, waaronder:

 • Verlichting van spier- en gewrichtspijn
 • Verbetering van de doorbloeding en lymfedrainage
 • Verlichting van stress en spanning
 • Versterking van het immuunsysteem
 • Verbetering van de algehele gezondheid en welzijn

Hoeveel kost cupping?

De prijzen voor cupping kunnen variëren, afhankelijk van de locatie en de ervaring van de therapeut. Gemiddeld kost een cupping sessie tussen de €40 en €80 per uur. Sommige therapeuten bieden ook pakketten aan voor meerdere sessies, wat de prijs per sessie kan verlagen.

Hoe kun je zelf cupping doen?

Cupping zelf doen is mogelijk, maar het is belangrijk om eerst goed onderzoek te doen en de juiste materialen aan te schaffen. Je hebt speciale cups, glijmiddel en een cuppingpomp nodig. Het is ook belangrijk om de instructies goed te volgen om letsel te voorkomen. Het is altijd aan te raden om eerst een professionele therapeut te raadplegen voordat je zelf aan de slag gaat.

Is cupping veilig?

Ja, cupping is over het algemeen veilig, maar het is belangrijk om het te laten uitvoeren door een getrainde professional. Het kan bij sommige mensen wel tijdelijke blauwe plekken of lichte irritatie van de huid veroorzaken, maar dit verdwijnt meestal binnen een paar dagen.

5 veelgestelde vragen over Cupping Zelf Doen

 • Is cupping zelf doen net zo effectief als een professionele behandeling?
  Het kan effectief zijn, maar het is belangrijk om goed onderzoek te doen en de juiste materialen te gebruiken. Een professionele behandeling kan echter meer voordelen bieden, omdat een getrainde therapeut de juiste technieken en druk kan toepassen.
 • Kan iedereen cupping zelf doen?
  Het is belangrijk om voorafgaand aan het zelf doen van cupping te overleggen met een professionele therapeut om te bepalen of het geschikt is voor jouw specifieke gezondheidssituatie.
 • Kan cupping zelf gedaan worden op het hele lichaam?
  Ja, cupping kan op verschillende delen van het lichaam worden toegepast, afhankelijk van de klachten en doelen.
 • Zijn er bijwerkingen van cupping?
  Sommige mensen kunnen tijdelijke blauwe plekken of lichte irritatie van de huid ervaren, maar dit verdwijnt meestal binnen een paar dagen.
 • Kan cupping zelf gedaan worden tijdens de zwangerschap?
  Het wordt niet aanbevolen om cupping zelf te doen tijdens de zwangerschap, tenzij onder begeleiding van een getrainde therapeut.

Conclusie

Cupping zelf doen kan een effectieve manier zijn om pijn en stress te verminderen en het lichaam te ontspannen. Het is belangrijk om eerst goed onderzoek te doen en de juiste materialen te gebruiken voordat je zelf aan de slag gaat. Het is altijd aan te raden om een professionele therapeut te raadplegen voor advies en begeleiding. Hopelijk heeft deze gids je meer inzicht gegeven in cupping zelf doen en de prijzen die hiermee gemoeid zijn.