Cupping Zen

Wat is Cupping Zen?

Cupping Zen is een vorm van massage therapie die gebruik maakt van glazen of plastic cups om een vacuüm te creëren op de huid. Deze techniek wordt al eeuwenlang gebruikt in de traditionele Chinese geneeskunde en is de laatste jaren steeds populairder geworden in het Westen. Cupping Zen wordt vaak gebruikt om spierspanning te verlichten, de bloedsomloop te verbeteren en het algemene welzijn te bevorderen.

Soorten Cupping Zen

Er zijn verschillende soorten Cupping Zen, waaronder:

 • Dry Cupping: hierbij worden de cups op de huid geplaatst zonder dat er eerst een vacuüm wordt gecreëerd. Dit kan helpen bij het verminderen van pijn en ontstekingen.
 • Wet Cupping: bij deze vorm wordt er eerst een kleine snee gemaakt op de huid, waarna de cups worden geplaatst om bloed te laten stromen. Dit wordt vaak gebruikt om toxines uit het lichaam te verwijderen.
 • Fire Cupping: hierbij wordt gebruik gemaakt van vuur om het vacuüm te creëren in de cups. Dit kan helpen bij het ontspannen van de spieren en het verbeteren van de bloedsomloop.

Voordelen van Cupping Zen

Cupping Zen kan vele voordelen bieden, waaronder:

 • Verlichting van spierspanning en pijn
 • Verbetering van de bloedsomloop
 • Verlichting van stress en angst
 • Verwijdering van toxines uit het lichaam
 • Verbetering van het algemene welzijn

Prijzen van Cupping Zen

De prijzen van Cupping Zen kunnen variëren afhankelijk van de locatie en de ervaring van de therapeut. Gemiddeld kost een sessie van 30 minuten tussen de €30 en €50. Hieronder vind je een tabel met geschatte prijzen voor verschillende soorten Cupping Zen:

Soort Cupping Zen Geschatte prijs (30 min)
Dry Cupping €30 – €50
Wet Cupping €40 – €60
Fire Cupping €50 – €70

Veelgestelde vragen over Cupping Zen

 1. Is Cupping Zen pijnlijk?
  In de meeste gevallen is Cupping Zen niet pijnlijk, maar het kan een licht trekkend of knijpend gevoel geven. Als het pijnlijk wordt, moet je dit aangeven bij de therapeut zodat de druk kan worden aangepast.
 2. Zijn er bijwerkingen van Cupping Zen?
  Mogelijke bijwerkingen zijn tijdelijke blauwe plekken of lichte zwellingen op de huid. Deze verdwijnen meestal binnen een paar dagen.
 3. Hoe vaak moet ik Cupping Zen ondergaan?
  Dit hangt af van je specifieke behoeften en doelen, maar over het algemeen wordt aanbevolen om 1-2 keer per week een sessie te ondergaan voor de beste resultaten.
 4. Kan iedereen Cupping Zen ondergaan?
  Nee, Cupping Zen is niet geschikt voor zwangere vrouwen, mensen met huidproblemen of bloedstollingsstoornissen. Raadpleeg altijd een arts voordat je Cupping Zen ondergaat.
 5. Waar kan ik meer informatie vinden over Cupping Zen?
  Je kunt meer informatie vinden op websites zoals Wikipedia en Holistik.