Cupping Zones

Wat zijn Cupping Zones?

Cupping Zones zijn specifieke gebieden op het lichaam die worden behandeld met de cupping massage therapie. Deze therapie maakt gebruik van speciale cups die op de huid worden geplaatst en vacuüm worden gezogen. Dit helpt om spierspanning te verminderen, de bloedsomloop te verbeteren en het lichaam te ontspannen.

Waar bevinden zich de Cupping Zones?

De Cupping Zones bevinden zich op verschillende delen van het lichaam, afhankelijk van de klachten die behandeld moeten worden. Hieronder vind je een overzicht van de meest voorkomende Cupping Zones en hun locatie op het lichaam:

  • Rug en schouders: deze zone is ideaal voor het behandelen van rugpijn, nekpijn en schouderklachten.
  • Buik: deze zone kan helpen bij het verbeteren van de spijsvertering en het verlichten van buikpijn.
  • Billen en heupen: deze zone is geschikt voor het verminderen van cellulitis en het verstevigen van de huid.
  • Benen en voeten: deze zone kan helpen bij het verlichten van vermoeide benen en het verbeteren van de bloedsomloop.
  • Armen en handen: deze zone kan helpen bij het verminderen van pijn en stijfheid in de armen en handen.

Wat zijn de prijzen voor Cupping Zones behandelingen?

De prijzen voor Cupping Zones behandelingen kunnen variëren, afhankelijk van de locatie en de ervaring van de therapeut. Gemiddeld liggen de prijzen tussen de €30 en €60 per sessie. Hieronder vind je een overzicht van de gemiddelde prijzen per zone:

Cupping Zone Gemiddelde prijs per sessie
Rug en schouders €40 – €50
Buik €30 – €40
Billen en heupen €40 – €50
Benen en voeten €40 – €50
Armen en handen €30 – €40

Hoe vaak moet ik een Cupping Zones behandeling ondergaan?

De frequentie van de behandelingen hangt af van de individuele behoeften en de ernst van de klachten. Over het algemeen wordt aangeraden om één keer per week een behandeling te ondergaan voor een optimaal resultaat. Naarmate de klachten verminderen, kan de frequentie worden verminderd.

Zijn er bijwerkingen bij het gebruik van Cupping Zones?

Over het algemeen zijn er weinig bijwerkingen bij het gebruik van Cupping Zones. Het kan echter wel voorkomen dat er tijdelijk rode plekken of blauwe plekken ontstaan op de behandelde gebieden. Dit is een normale reactie en zal na enkele dagen vanzelf verdwijnen.

Kan ik zelf Cupping Zones thuis doen?

Het wordt aangeraden om Cupping Zones behandelingen te laten uitvoeren door een ervaren en gekwalificeerde therapeut. Het is mogelijk om zelf cups aan te schaffen en thuis te gebruiken, maar dit brengt wel risico’s met zich mee. Onjuist gebruik van de cups kan leiden tot blauwe plekken en zelfs brandwonden. Het is dus belangrijk om eerst goed geïnformeerd te worden en de juiste technieken te leren voordat je zelf thuis aan de slag gaat.

Veelgestelde vragen over Cupping Zones

1. Wat is het verschil tussen Cupping Zones en traditionele cupping?

Het verschil tussen Cupping Zones en traditionele cupping is dat bij Cupping Zones specifieke gebieden op het lichaam worden behandeld, terwijl bij traditionele cupping de cups over het hele lichaam worden geplaatst.

2. Is Cupping Zones geschikt voor iedereen?

Cupping Zones is over het algemeen veilig voor de meeste mensen, maar er zijn wel enkele uitzonderingen. Mensen met bepaalde aandoeningen, zoals huidinfecties, bloedziekten of zwangere vrouwen, wordt aangeraden om eerst een arts te raadplegen voordat ze een Cupping Zones behandeling ondergaan.

3. Hoe lang duurt een Cupping Zones behandeling?

Een Cupping Zones behandeling duurt gemiddeld 30 tot 45 minuten, afhankelijk van het aantal zones dat behandeld moet worden.

4. Kan Cupping Zones helpen bij het verminderen van cellulitis?

Ja, Cupping Zones kan helpen bij het verminderen van cellulitis door de bloedsomloop te verbeteren en de huid te verstevigen.

5. Wordt Cupping Zones vergoed door mijn zorgverzekering?

Dit hangt af van je zorgverzekering en het type aanvullende verzekering dat je hebt. Het is raadzaam om contact op te nemen met je zorgverzekeraar om te informeren naar de vergoedingsmogelijkheden.