Doet Cupping Massage Pijn

Wat is Cupping Massage?

Cupping massage is een vorm van therapie waarbij gebruik wordt gemaakt van glazen of plastic kopjes die op de huid worden geplaatst om een vacuüm te creëren. Dit vacuüm zorgt voor een sterke doorbloeding en stimuleert de lymfatische drainage, wat kan helpen bij het verlichten van pijn en spanning in het lichaam.

Cupping massage is een eeuwenoude techniek die zijn oorsprong vindt in de traditionele Chinese geneeskunde. Het wordt tegenwoordig ook veel gebruikt in de moderne fysiotherapie en massage therapie. Hieronder vind je meer informatie over de werking en prijzen van cupping massage.

Werking van Cupping Massage

  • Verbetert de doorbloeding en stimuleert de lymfatische drainage
  • Verlicht pijn en spanning in spieren en gewrichten
  • Kan helpen bij het verminderen van cellulite en striae
  • Verbetert de algehele gezondheid en welzijn

Prijzen van Cupping Massage

De prijzen voor cupping massage kunnen variëren, afhankelijk van de locatie en de ervaring van de therapeut. Gemiddeld ligt de prijs voor een sessie van 30 minuten tussen de €30 en €50. Voor een sessie van 60 minuten liggen de prijzen tussen de €50 en €80. Sommige therapeuten bieden ook pakketten aan waarbij je meerdere sessies kunt boeken voor een voordeligere prijs.

FAQ over Doet Cupping Massage Pijn

Vraag Antwoord
Is cupping massage pijnlijk? Nee, cupping massage is over het algemeen niet pijnlijk. Je kunt wel een licht trekkend of tintelend gevoel ervaren tijdens de behandeling.
Kan cupping massage helpen bij rugpijn? Ja, cupping massage kan helpen bij het verlichten van rugpijn door de verbeterde doorbloeding en ontspanning van de spieren.
Is cupping massage geschikt voor iedereen? Hoewel cupping massage over het algemeen veilig is, zijn er enkele contra-indicaties, zoals zwangerschap, open wonden of huidinfecties. Het is altijd verstandig om dit te bespreken met een therapeut voordat je een behandeling ondergaat.
Hoe vaak moet ik cupping massage ondergaan? Dit hangt af van je individuele behoeften en klachten. Sommige mensen ervaren al na één sessie verlichting, terwijl anderen meerdere sessies nodig hebben voor langdurig effect.
Kan ik zelf cupping massage uitvoeren? Hoewel er thuis cupping sets verkrijgbaar zijn, wordt het aangeraden om cupping massage te laten uitvoeren door een getrainde therapeut om mogelijke complicaties te voorkomen.

Cupping massage is een effectieve en ontspannende therapie die kan helpen bij het verlichten van pijn en spanning in het lichaam. Door de verbeterde doorbloeding en lymfatische drainage kan het ook bijdragen aan een betere algehele gezondheid en welzijn. Neem contact op met een ervaren therapeut om te ontdekken of cupping massage geschikt is voor jou.