Is Cupping Goed Voor Je Rug

Is Cupping Massage Goed Voor Je Rug?

Cupping massage is een effectieve behandeling voor rugpijn en kan helpen bij het verlichten van spanning en pijn in de rug. Hieronder vind je meer informatie over hoe cupping massage werkt en wat de gemiddelde prijzen zijn voor deze behandeling.

Wat is Cupping Massage?

 • Cupping massage is een vorm van alternatieve geneeskunde waarbij glazen of plastic kopjes op de huid worden geplaatst om een vacuüm te creëren.
 • Het vacuüm zorgt ervoor dat de huid en het onderliggende weefsel omhoog worden getrokken, wat de doorbloeding stimuleert en spierspanning vermindert.
 • Deze behandeling wordt vaak gebruikt voor pijnverlichting, ontspanning en het verbeteren van de algehele gezondheid.

Wat zijn de Voordelen van Cupping Massage voor de Rug?

 • Cupping massage kan helpen bij het verlichten van rugpijn, of het nu gaat om acute of chronische pijn.
 • Het kan ook helpen bij het verminderen van spanning in de rugspieren en het verbeteren van de flexibiliteit en mobiliteit.
 • Daarnaast kan cupping massage ook helpen bij het verminderen van hoofdpijn en het verbeteren van de bloedcirculatie en het immuunsysteem.

Wat zijn de Gemiddelde Prijzen voor Cupping Massage?

De prijzen voor cupping massage kunnen variëren afhankelijk van de locatie, de ervaring van de therapeut en de duur van de behandeling. Hieronder vind je een overzicht van de gemiddelde prijzen in Nederland:

Duur van de behandeling Gemiddelde prijs
30 minuten €30 – €40
60 minuten €50 – €60
90 minuten €70 – €80

Het is altijd aan te raden om vooraf de prijzen te controleren bij de specifieke therapeut of praktijk waar je een afspraak wilt maken.

Is Cupping Massage Geschikt voor Iedereen?

Hoewel cupping massage over het algemeen als veilig wordt beschouwd, is het niet geschikt voor iedereen. Mensen met bepaalde medische aandoeningen, zoals huidinfecties, bloedziekten of zwangerschap, moeten vooraf met een arts overleggen voordat ze een cupping massage ondergaan.

Wat Kan ik Verwachten Tijdens een Cupping Massage Behandeling?

Tijdens een cupping massage behandeling zal de therapeut de kopjes op de huid plaatsen en het vacuüm creëren. De kopjes kunnen op één plek blijven staan of over de huid worden bewogen om de spieren te masseren. Dit kan een licht trekkend of tintelend gevoel geven, maar mag niet pijnlijk zijn. Na de behandeling kan er een lichte roodheid of blauwe plekken op de huid ontstaan, maar dit verdwijnt meestal binnen een paar dagen.

FAQ

 • Is cupping massage geschikt voor rugpijn?
  Ja, cupping massage kan helpen bij het verlichten van rugpijn en spanning in de rugspieren.
 • Is cupping massage veilig?
  Over het algemeen wordt cupping massage als veilig beschouwd, maar het is niet geschikt voor iedereen. Raadpleeg altijd een arts als je twijfelt.
 • Kan cupping massage helpen bij hoofdpijn?
  Ja, cupping massage kan helpen bij het verminderen van hoofdpijn en het verbeteren van de bloedcirculatie.
 • Is cupping massage duur?
  De prijzen voor cupping massage kunnen variëren, maar gemiddeld liggen ze tussen de €30 – €80 per behandeling.
 • Hoe lang duurt een cupping massage behandeling?
  De duur van een cupping massage behandeling kan variëren van 30 minuten tot 90 minuten.