Kan Je Cupping Zelf Doen

Kan je zelf cupping doen: alles wat je moet weten

Ben je geïnteresseerd in cupping massage therapie en wil je het zelf proberen? Hier is alles wat je moet weten over het doen van cupping op jezelf.

Cupping is een oude vorm van massage therapie waarbij glazen of plastic kopjes op de huid worden geplaatst om een vacuüm te creëren. Het wordt gebruikt om spierspanning te verlichten, de bloedcirculatie te stimuleren en het lichaam te ontgiften. Het wordt vaak gebruikt in combinatie met andere vormen van massage, zoals deep tissue massage.

Als je geïnteresseerd bent om zelf cupping te doen, zijn er een paar dingen die je moet weten. Ten eerste moet je ervoor zorgen dat je de juiste materialen hebt, zoals cupping kopjes en massageolie. Ten tweede is het belangrijk om de techniek goed te beheersen om eventuele schade aan de huid te voorkomen. En tot slot moet je ook rekening houden met de prijzen van cupping therapie als je het professioneel wilt laten doen.

Materialen voor zelf cupping

Om zelf cupping te doen, heb je het volgende nodig:

  • Cupping kopjes: deze zijn verkrijgbaar in verschillende maten en materialen, zoals glas, plastic of siliconen. De prijzen variëren van €10 tot €50 per set.
  • Massageolie: dit is nodig om de huid glad te maken en de cupping kopjes gemakkelijk te laten glijden. De prijzen variëren van €5 tot €20 per fles.
  • Eventuele extra tools, zoals een cupping pomp of vuur om het vacuüm te creëren. Deze zijn meestal inbegrepen bij de aankoop van de cupping kopjes.

Je kunt deze materialen online kopen of bij een lokale massage winkel.

Techniek voor zelf cupping

Het is belangrijk om de juiste techniek te gebruiken bij het zelf doen van cupping. Hier zijn een paar tips:

  • Zorg ervoor dat je huid schoon en droog is voordat je begint.
  • Gebruik genoeg massageolie om ervoor te zorgen dat de cupping kopjes soepel over de huid glijden.
  • Beweeg de kopjes altijd in de richting van het hart om de bloedcirculatie te stimuleren.
  • Houd de kopjes niet langer dan 10 minuten op dezelfde plek om blauwe plekken te voorkomen.
  • Als je ongemak of pijn voelt, stop dan onmiddellijk en verwijder de kopjes.

Het is ook aan te raden om eerst een professional te raadplegen voordat je zelf cupping gaat doen, vooral als je last hebt van bepaalde medische aandoeningen.

Prijzen voor cupping therapie

De prijzen voor cupping therapie variëren afhankelijk van de locatie, ervaring van de therapeut en de duur van de sessie. Gemiddeld kost een sessie van 60 minuten tussen de €50 en €80. Sommige therapeuten bieden ook kortere sessies aan voor een lagere prijs.

Als je regelmatig cupping therapie wilt ondergaan, kan het goedkoper zijn om zelf de materialen aan te schaffen en het thuis te doen. Het kan echter moeilijk zijn om de techniek goed onder de knie te krijgen en het kan ook meer tijd in beslag nemen.

FAQ over zelf cupping doen

1. Is zelf cupping doen veilig?

Ja, mits je de juiste materialen gebruikt en de techniek goed beheerst. Het is altijd aan te raden om eerst een professional te raadplegen voordat je zelf aan de slag gaat.

2. Hoe vaak kan ik zelf cupping doen?

Het wordt aanbevolen om maximaal 2 keer per week zelf cupping te doen om de huid de tijd te geven om te herstellen.

3. Kan ik cupping doen op mijn gezicht?

Ja, maar wees voorzichtig en gebruik alleen kleine kopjes met een lichte zuigkracht om de gevoelige huid van het gezicht te beschermen.

4. Hoe lang duurt een cupping sessie?

Dit hangt af van het gebied dat je behandelt en je eigen voorkeur. Gemiddeld duurt een sessie tussen de 10 en 20 minuten.

5. Kan ik cupping doen tijdens de zwangerschap?

Nee, het wordt afgeraden om cupping te doen tijdens de zwangerschap vanwege het risico op blauwe plekken en mogelijke effecten op de bloeddruk.