Kan Je Na Cupping Sporten

Kun je na een cupping massage sporten?

Ja, je kunt na een cupping massage gewoon sporten. Cupping massage is een vorm van massage waarbij gebruik wordt gemaakt van glazen of plastic cups die op de huid worden geplaatst en vacuüm worden gezogen. Deze massage heeft vele voordelen, waaronder het verminderen van spierspanning en het verbeteren van de doorbloeding. Maar kan je na een cupping massage direct weer gaan sporten? Hieronder vind je alle informatie die je nodig hebt.

Voordelen van cupping massage voor sporters

  • Verbetert de doorbloeding: Door het vacuüm zuigen van de cups wordt de doorbloeding gestimuleerd. Dit zorgt voor een betere toevoer van zuurstof en voedingsstoffen naar de spieren, wat kan helpen bij het herstel na een intensieve training.
  • Verlicht spierspanning: De cups kunnen diep in de spieren doordringen en zo de spierspanning verminderen. Dit kan helpen bij het voorkomen van blessures en het verbeteren van de flexibiliteit.
  • Verlicht pijn: Cupping massage kan ook helpen bij het verlichten van pijn in spieren en gewrichten. Dit kan vooral gunstig zijn voor sporters die regelmatig last hebben van pijnlijke spieren na het sporten.
  • Verbetert het immuunsysteem: Door de stimulatie van de doorbloeding en het vrijkomen van afvalstoffen kan cupping massage het immuunsysteem versterken. Dit kan ervoor zorgen dat je als sporter minder snel ziek wordt.

Prijzen voor cupping massage

Als je geïnteresseerd bent in een cupping massage, wil je natuurlijk ook weten wat de prijzen hiervoor zijn. De prijzen kunnen variëren, afhankelijk van de locatie en de ervaring van de therapeut. Hieronder vind je een tabel met geschatte prijzen voor een cupping massage in Nederland:

Soort massage Duur Gemiddelde prijs
Volledige lichaamsmassage 60 minuten €50 – €80
Rug, nek en schoudermassage 30 minuten €30 – €50
Specifieke spiermassage 30 minuten €30 – €50

Veelgestelde vragen over sporten na een cupping massage

1. Kan ik direct na een cupping massage weer gaan sporten?

Ja, je kunt direct na een cupping massage weer gaan sporten. Het kan zelfs helpen bij het verbeteren van je prestaties.

2. Moet ik iets speciaals doen na een cupping massage?

Het wordt aangeraden om na een cupping massage voldoende water te drinken en rustig aan te doen. Dit kan helpen bij het afvoeren van afvalstoffen en het bevorderen van het herstel.

3. Is cupping massage geschikt voor alle sporters?

Ja, cupping massage is geschikt voor alle sporters, ongeacht je sport of niveau. Het kan helpen bij het voorkomen van blessures en het verbeteren van je prestaties.

4. Hoe vaak kan ik een cupping massage ondergaan?

Dit hangt af van je persoonlijke situatie en doelen. Over het algemeen wordt aangeraden om eens in de 2-3 weken een cupping massage te ondergaan voor optimaal resultaat.

5. Kan ik zelf ook cupping massage toepassen?

Ja, er zijn speciale cups verkrijgbaar waarmee je zelf cupping massage kunt toepassen. Het is echter aan te raden om dit te laten doen door een ervaren therapeut voor de beste resultaten.

Hopelijk heb je nu een duidelijk beeld van wat cupping massage voor sporters kan betekenen en wat de prijzen hiervoor zijn. Wil je meer weten of een afspraak maken? Neem dan contact op met een professionele cupping therapeut bij jou in de buurt.