Rug Cupping

Wat is Rug Cupping?

Rug Cupping is een vorm van massage waarbij gebruik wordt gemaakt van speciale cups die op de huid worden geplaatst. Deze cups creëren een vacuüm, waardoor de huid en spieren worden opgetild en gestimuleerd. Rug cupping wordt vaak gebruikt om spanning en pijn in de rug te verlichten, maar kan ook helpen bij andere klachten zoals stijve spieren, hoofdpijn en vermoeidheid.

Voordelen van Rug Cupping

  • Verlicht spanning en pijn in de rug
  • Stimuleert de doorbloeding en ontspant de spieren
  • Kan helpen bij hoofdpijn en vermoeidheid
  • Verbetert de algehele gezondheid en welzijn
  • Kan helpen bij de behandeling van bepaalde aandoeningen zoals fibromyalgie en artritis

Prijzen van Rug Cupping

Rug cupping wordt meestal aangeboden als onderdeel van een volledige lichaamsmassage of als een specifieke behandeling voor de rug. De prijzen kunnen variëren afhankelijk van de locatie, ervaring van de therapeut en duur van de behandeling. Hieronder vind je een overzicht van de gemiddelde prijzen voor rug cupping in Nederland:

Duur Gemiddelde prijs
30 minuten €30 – €50
60 minuten €50 – €80
90 minuten €80 – €100

Veelgestelde vragen over Rug Cupping

1. Is rug cupping pijnlijk?
Nee, rug cupping zou geen pijn moeten veroorzaken. Sommige mensen kunnen een licht trekkend gevoel ervaren, maar dit zou niet onaangenaam moeten zijn.

2. Hoe lang duurt het voordat ik resultaten zie?
Dit kan variëren afhankelijk van de persoon en de aard van de klachten. Sommige mensen kunnen direct na de behandeling verlichting voelen, terwijl anderen meerdere sessies nodig hebben voordat ze verbetering zien.

3. Kan ik rug cupping krijgen als ik zwanger ben?
Het wordt over het algemeen niet aanbevolen om rug cupping te ondergaan tijdens de eerste drie maanden van de zwangerschap. Raadpleeg altijd eerst je arts voordat je een behandeling ondergaat.

4. Hoe vaak moet ik rug cupping ondergaan?
Dit hangt af van je individuele behoeften en klachten. Voor sommige mensen kan een behandeling per maand voldoende zijn, terwijl anderen wekelijks behandeling nodig kunnen hebben.

5. Zijn er bijwerkingen van rug cupping?
In sommige gevallen kunnen er lichte blauwe plekken ontstaan door het vacuüm dat wordt gecreëerd door de cups. Dit is normaal en verdwijnt meestal binnen een paar dagen.