Vacuum Cupping

Wat is vacuüm cupping?

Vacuüm cupping is een vorm van massage therapie waarbij gebruik wordt gemaakt van speciale cups die op de huid worden geplaatst. De cups worden vacuüm gezogen, waardoor de huid en het onderliggende weefsel omhoog worden getrokken. Dit zorgt voor een diepe en ontspannende massage, vergelijkbaar met een diepe bindweefselmassage.

Voordelen van vacuüm cupping

  • Verlicht spierspanning en pijn
  • Verbetert de bloedcirculatie en lymfestroom
  • Verbetert de flexibiliteit en mobiliteit van de spieren
  • Verbetert de huidtextuur en vermindert cellulitis
  • Kan helpen bij het verminderen van stress en angst

Prijzen voor vacuüm cupping

De prijzen voor vacuüm cupping kunnen variëren, afhankelijk van de locatie, ervaring van de therapeut en de duur van de sessie. Over het algemeen liggen de prijzen tussen de €30 en €70 per sessie. Sommige therapeuten bieden ook pakketten aan met meerdere sessies voor een gereduceerde prijs.

Vacuüm cupping FAQ

Wat zijn de verschillende soorten cups die worden gebruikt bij vacuüm cupping?

Er zijn verschillende soorten cups die kunnen worden gebruikt bij vacuüm cupping, waaronder glazen cups, plastic cups en siliconen cups. Elke soort heeft zijn eigen voordelen en kan worden gebruikt voor verschillende delen van het lichaam.

Kan vacuüm cupping blauwe plekken veroorzaken?

Het is mogelijk dat vacuüm cupping blauwe plekken kan veroorzaken, vooral als de cups op één plek blijven staan voor een langere tijd. Dit is echter meestal mild en verdwijnt binnen een paar dagen.

Is vacuüm cupping geschikt voor iedereen?

Vacuüm cupping is over het algemeen veilig voor de meeste mensen, maar het is belangrijk om te overleggen met een arts als je zwanger bent, een huidaandoening hebt of bloedverdunners gebruikt.

Is vacuüm cupping pijnlijk?

Hoewel sommige mensen een licht ongemak kunnen ervaren tijdens de behandeling, zou vacuüm cupping niet pijnlijk moeten zijn. Het is belangrijk om te communiceren met de therapeut als je ongemak ervaart, zodat de druk kan worden aangepast.

Kan ik vacuüm cupping zelf thuis doen?

Hoewel er sets voor thuisgebruik beschikbaar zijn, wordt het aanbevolen om vacuüm cupping te laten uitvoeren door een getrainde professional om de beste resultaten te behalen en eventuele risico’s te verminderen.

Conclusie

Vacuüm cupping is een effectieve en ontspannende vorm van massage therapie die kan helpen bij het verlichten van spierspanning en pijn, het verbeteren van de bloedcirculatie en het verminderen van stress. De prijzen voor vacuüm cupping kunnen variëren, maar liggen over het algemeen tussen de €30 en €70 per sessie. Het is belangrijk om te overleggen met een arts voordat je vacuüm cupping ondergaat en om het uit te laten voeren door een getrainde professional voor de beste resultaten.