Verschil Cupping En Transformational Cupping

Wat is het verschil tussen cupping en transformational cupping?

Cupping en transformational cupping zijn beide vormen van massage therapie die gebruik maken van cups om de huid en spieren te stimuleren. Het belangrijkste verschil tussen de twee is dat cupping zich richt op het verlichten van pijn en spanning in specifieke gebieden, terwijl transformational cupping zich richt op het herstellen van de balans in het hele lichaam.

Cupping is een eeuwenoude techniek die zijn oorsprong vindt in de traditionele Chinese geneeskunde. Het omvat het plaatsen van cups op de huid, die vervolgens vacuüm worden gezogen om de doorbloeding te stimuleren en spieren te ontspannen. Deze techniek kan worden gebruikt om pijn en spanning in specifieke gebieden te verlichten, zoals de nek, rug en schouders.

Transformational cupping is een relatief nieuwe vorm van massage therapie die is ontwikkeld door de Amerikaanse therapeut Doug Heel. Het combineert cupping met andere technieken, zoals acupressuur en diepe weefselmassage, om het hele lichaam te behandelen. Het doel van transformational cupping is om de energiestroom in het lichaam te herstellen en zo de algehele gezondheid en welzijn te verbeteren.

Verschillen tussen cupping en transformational cupping

 • Cupping richt zich op specifieke gebieden, terwijl transformational cupping het hele lichaam behandelt.
 • Transformational cupping combineert verschillende technieken, terwijl cupping zich richt op het gebruik van cups.
 • Cupping is een traditionele techniek, terwijl transformational cupping een moderne benadering is.
 • Transformational cupping is gericht op het herstellen van de energiestroom, terwijl cupping zich richt op het verlichten van pijn en spanning.

Wat zijn de voordelen van cupping en transformational cupping?

Zowel cupping als transformational cupping kunnen verschillende voordelen bieden, afhankelijk van de individuele behoeften en doelen van de patiënt. Enkele veelvoorkomende voordelen zijn:

 • Verlichting van pijn en spanning in specifieke gebieden.
 • Verbeterde doorbloeding en lymfedrainage.
 • Ontspanning van spieren en vermindering van stress.
 • Verbeterde energie en algehele gezondheid.

Wat zijn de kosten van cupping en transformational cupping?

De kosten van cupping en transformational cupping kunnen variëren, afhankelijk van de locatie, ervaring van de therapeut en duur van de sessie. Over het algemeen liggen de kosten voor een sessie tussen de €50 en €100. Sommige therapeuten bieden ook pakketten aan voor meerdere sessies, wat kan resulteren in een lagere prijs per sessie.

Is cupping en transformational cupping geschikt voor iedereen?

Hoewel cupping en transformational cupping over het algemeen veilige behandelingen zijn, zijn er bepaalde situaties waarin het niet wordt aanbevolen. Bijvoorbeeld bij zwangerschap, bloedstollingsproblemen, huidinfecties of open wonden. Het is altijd aan te raden om voorafgaand aan de behandeling te overleggen met een arts of therapeut om te bepalen of cupping en transformational cupping geschikt zijn voor jou.

Zijn er bijwerkingen van cupping en transformational cupping?

Over het algemeen zijn er weinig bijwerkingen van cupping en transformational cupping. Mogelijke bijwerkingen kunnen lichte blauwe plekken, roodheid of gevoeligheid op de behandelde gebieden zijn. Deze bijwerkingen verdwijnen meestal binnen een paar dagen. Het is altijd belangrijk om een gekwalificeerde therapeut te raadplegen en eventuele zorgen te bespreken voordat je een behandeling ondergaat.

5 veelgestelde vragen over cupping en transformational cupping

 1. Wat is het verschil tussen cupping en transformational cupping?
  Cupping richt zich op specifieke gebieden, terwijl transformational cupping het hele lichaam behandelt en verschillende technieken combineert.
 2. Zijn cupping en transformational cupping veilig?
  Over het algemeen zijn beide behandelingen veilig, maar het is altijd aan te raden om voorafgaand aan de behandeling te overleggen met een arts of therapeut.
 3. Kan ik cupping en transformational cupping thuis doen?
  Hoewel er thuis kits beschikbaar zijn voor cupping, wordt het aangeraden om deze behandelingen te laten uitvoeren door een gekwalificeerde therapeut.
 4. Zijn er bijwerkingen van cupping en transformational cupping?
  Mogelijke bijwerkingen zijn lichte blauwe plekken, roodheid of gevoeligheid op de behandelde gebieden. Deze verdwijnen meestal binnen een paar dagen.
 5. Hoeveel kost cupping en transformational cupping?
  De kosten variëren, maar liggen over het algemeen tussen de €50 en €100 per sessie. Sommige therapeuten bieden ook pakketten aan voor meerdere sessies.