Waar Is Face Cupping Goed Voor

Wat zijn de voordelen van face cupping?

Face cupping is een vorm van cupping massage die specifiek gericht is op het gezicht. Het gebruik van cups op het gezicht kan verschillende voordelen hebben, waaronder:

 • Verhoogde bloedcirculatie en lymfedrainage, wat kan helpen bij het verminderen van wallen en donkere kringen onder de ogen
 • Versteviging van de huid en vermindering van fijne lijntjes en rimpels
 • Verbeterde opname van huidverzorgingsproducten door de geopende poriën
 • Ontspanning van de gezichtsspieren en vermindering van spanning en stress in het gezicht

Face cupping kan ook helpen bij het verminderen van acne en het verbeteren van de algehele uitstraling van de huid.

Wat zijn de kosten voor face cupping?

De kosten voor face cupping kunnen variëren, afhankelijk van de locatie en de ervaring van de therapeut. Gemiddeld kunnen de kosten variëren van €50 tot €100 per sessie. Sommige therapeuten bieden ook pakketten aan voor meerdere sessies tegen een gereduceerd tarief.

Is face cupping veilig?

Ja, face cupping is over het algemeen veilig, maar het is belangrijk om het te laten uitvoeren door een getrainde en ervaren therapeut. Het gebruik van te veel druk of het verkeerd plaatsen van de cups kan leiden tot blauwe plekken of irritatie van de huid. Het is ook belangrijk om te overleggen met een arts als u bepaalde medische aandoeningen heeft, zoals hartproblemen of huidproblemen.

Hoe lang duurt een face cupping sessie?

Een face cupping sessie duurt meestal tussen de 30 en 60 minuten, afhankelijk van de behoeften van de cliënt en het gebied dat behandeld wordt. Sommige therapeuten bieden ook kortere sessies aan die zich richten op specifieke gebieden, zoals de ogen of de kaaklijn.

Zijn er bijwerkingen van face cupping?

Hoewel face cupping over het algemeen veilig is, kunnen er enkele bijwerkingen optreden, zoals lichte blauwe plekken, roodheid of tijdelijke afdrukken van de cups op de huid. Deze bijwerkingen verdwijnen meestal binnen een paar dagen. Als u zich zorgen maakt over eventuele bijwerkingen, bespreek dit dan met uw therapeut.

Veelgestelde vragen over face cupping

 1. Is face cupping hetzelfde als gezichtsmassage?
  Nee, face cupping maakt gebruik van cups in plaats van handen om de huid te masseren. De cups creëren een vacuüm effect en kunnen dieper in de huid doordringen dan handmatige massage.
 2. Kan ik zelf face cupping doen?
  Het wordt aangeraden om face cupping te laten uitvoeren door een getrainde therapeut om eventuele risico’s te vermijden. Het is niet aan te raden om zelf face cupping uit te voeren zonder de juiste kennis en ervaring.
 3. Hoe vaak moet ik face cupping doen voor resultaten?
  Dit kan variëren, afhankelijk van uw individuele behoeften en doelen. Sommige cliënten ervaren al na één sessie resultaten, terwijl anderen meerdere sessies nodig hebben voor zichtbare resultaten.
 4. Kan ik face cupping combineren met andere gezichtsbehandelingen?
  Ja, face cupping kan gecombineerd worden met andere gezichtsbehandelingen, zoals een gezichtsmasker of gezichtsmassage. Het kan ook helpen om de effecten van deze behandelingen te versterken.
 5. Is face cupping geschikt voor alle huidtypes?
  Ja, face cupping kan aangepast worden aan verschillende huidtypes en -condities. Het is echter belangrijk om te overleggen met uw therapeut als u bepaalde huidproblemen heeft, zoals eczeem of rosacea.