Waarom Blauwe Plekken Na Cupping

Waarom Krijg Je Blauwe Plekken Na Cupping?

Cupping massage therapie is een eeuwenoude techniek die de laatste jaren steeds populairder is geworden. Deze vorm van massage kan echter wel zorgen voor blauwe plekken op de huid. Maar waarom gebeurt dit eigenlijk?

Cupping massage therapie is een vorm van alternatieve geneeskunde waarbij gebruik wordt gemaakt van glazen of plastic cups die op de huid worden geplaatst. Door middel van een vacuüm worden de cups op de huid gezogen, waardoor er een zuigkracht ontstaat. Dit stimuleert de doorbloeding en zorgt voor ontspanning van de spieren.

De blauwe plekken die kunnen ontstaan na een cupping massage zijn eigenlijk kleine bloeduitstortingen onder de huid. Deze ontstaan doordat de bloedvaten in de huid beschadigd raken door de sterke zuigkracht van de cups. Dit is een normale reactie van het lichaam en verdwijnt meestal binnen een paar dagen.

Wat zijn de mogelijke oorzaken van blauwe plekken na cupping?

  • De zuigkracht van de cups is te sterk
  • De huid is te gevoelig of dun
  • De cups worden te lang op dezelfde plek gelaten
  • Er wordt te veel druk uitgeoefend op de cups

Het is belangrijk om te weten dat de blauwe plekken geen teken zijn van een slechte cupping massage. Het is een normale reactie van het lichaam en het betekent niet dat de massage verkeerd is uitgevoerd.

Hoe lang blijven de blauwe plekken zichtbaar?

De duur van de blauwe plekken kan variëren van enkele dagen tot een paar weken, afhankelijk van de ernst van de bloeduitstortingen. Het is echter mogelijk om de duur te verkorten door de huid te koelen met een ijskompres en door het gebruik van arnica gel of crème.

Kan ik cupping massage vermijden als ik geen blauwe plekken wil?

Het is niet gegarandeerd dat je geen blauwe plekken zult krijgen na een cupping massage, maar er zijn wel een aantal dingen die je kunt doen om de kans te verkleinen:

  • Geef aan bij de therapeut dat je gevoelig bent voor blauwe plekken
  • Vraag om een lichtere zuigkracht
  • Vermijd cupping op gevoelige of dunne huid
  • Vraag om de cups niet te lang op dezelfde plek te laten

Is cupping massage veilig?

Over het algemeen is cupping massage een veilige vorm van therapie. Echter, als je last hebt van bepaalde medische aandoeningen zoals hoge bloeddruk, diabetes of huidinfecties, is het belangrijk om dit vooraf te bespreken met je therapeut. Ook zwangere vrouwen wordt geadviseerd om voorzichtig te zijn met cupping massage.

Veelgestelde Vragen over Blauwe Plekken Na Cupping

1. Is het normaal om blauwe plekken te krijgen na een cupping massage?

Ja, het is een normale reactie van het lichaam en het betekent niet dat de massage verkeerd is uitgevoerd.

2. Hoe lang blijven de blauwe plekken zichtbaar?

Dit kan variëren van enkele dagen tot een paar weken, afhankelijk van de ernst van de bloeduitstortingen.

3. Kan ik cupping massage vermijden als ik geen blauwe plekken wil?

Hoewel het niet gegarandeerd is, zijn er wel een aantal dingen die je kunt doen om de kans op blauwe plekken te verkleinen, zoals het aangeven van gevoeligheid bij de therapeut.

4. Is cupping massage veilig?

Over het algemeen is cupping massage veilig, maar het is belangrijk om eventuele medische aandoeningen vooraf te bespreken met je therapeut.

5. Kan ik de duur van de blauwe plekken verkorten?

Ja, door de huid te koelen met een ijskompres en het gebruik van arnica gel of crème kan de duur van de blauwe plekken verkorten.