Waarom Geen Zuivel Na Cupping

Waarom Geen Zuivel Na Cupping?

Cupping massage therapie is een populaire vorm van alternatieve geneeskunde die al eeuwenlang wordt gebruikt om verschillende gezondheidsproblemen te behandelen. Het is een effectieve manier om spanning, pijn en ontstekingen te verminderen en het algehele welzijn te verbeteren. Een belangrijk aspect van cupping massage therapie is het dieet dat wordt aanbevolen na de behandeling. Hierbij wordt aangeraden om geen zuivelproducten te consumeren. Maar waarom is dit eigenlijk zo belangrijk? In dit artikel bespreken we de redenen waarom je geen zuivel moet consumeren na cupping massage therapie.

  • Zuivelproducten kunnen de effectiviteit van de behandeling verminderen
  • Zuivelproducten kunnen de ontstekingsremmende werking van cupping massage tegengaan
  • Zuivelproducten kunnen de spijsvertering verstoren
  • Zuivelproducten kunnen het lichaam verzuren
  • Zuivelproducten kunnen allergische reacties veroorzaken

Effectiviteit van de behandeling

Het is belangrijk om te begrijpen dat cupping massage therapie werkt door het creëren van kleine vacuüms op de huid, waardoor de bloedcirculatie wordt gestimuleerd en de spieren en weefsels worden ontspannen. Dit helpt bij het verminderen van pijn en ontstekingen. Zuivelproducten bevatten echter caseïne, een eiwit dat de bloedstolling kan bevorderen en de bloedcirculatie kan vertragen. Dit kan de effectiviteit van de behandeling verminderen.

Ontstekingsremmende werking

Cupping massage therapie staat bekend om zijn ontstekingsremmende werking. Het kan helpen bij het verminderen van ontstekingen in het lichaam, wat gunstig is voor mensen met aandoeningen zoals artritis, fibromyalgie en andere ontstekingsziekten. Zuivelproducten bevatten echter caseïne en lactose, die beide ontstekingen kunnen bevorderen. Door zuivelproducten te vermijden, kan de ontstekingsremmende werking van cupping massage therapie optimaal benut worden.

Spijsverteringsproblemen

Zuivelproducten kunnen spijsverteringsproblemen veroorzaken, vooral bij mensen die lactose-intolerant zijn. Dit kan leiden tot een opgeblazen gevoel, buikpijn, gas en diarree. Cupping massage therapie kan helpen bij het verlichten van spijsverteringsproblemen, maar door zuivelproducten te consumeren na de behandeling kan dit effect teniet worden gedaan.

Verzuring van het lichaam

Zuivelproducten zijn zuurvormend voedsel, wat betekent dat ze de zuurgraad in het lichaam kunnen verhogen. Dit kan leiden tot een disbalans in de pH-waarde van het lichaam, wat kan leiden tot verschillende gezondheidsproblemen. Cupping massage therapie kan helpen bij het ontgiften van het lichaam en het herstellen van de pH-balans, maar door zuivelproducten te consumeren na de behandeling kan dit proces verstoord worden.

Allergische reacties

Sommige mensen kunnen allergisch zijn voor zuivelproducten, wat kan leiden tot huidproblemen, ademhalingsproblemen en andere allergische reacties. Cupping massage therapie kan helpen bij het verminderen van allergische reacties, maar door zuivelproducten te consumeren na de behandeling kan dit effect teniet worden gedaan.

FAQ

1. Moet ik helemaal geen zuivelproducten meer consumeren na cupping massage therapie?

Het wordt aanbevolen om zuivelproducten te vermijden tot 24 uur na de behandeling. Daarna kan je geleidelijk aan weer zuivelproducten toevoegen aan je dieet.

2. Geldt dit alleen voor koemelk of ook voor andere zuivelproducten?

Dit geldt voor alle zuivelproducten, inclusief koemelk, geitenmelk, kaas, yoghurt, etc.

3. Kan ik in plaats van zuivelproducten andere calciumbronnen consumeren?

Ja, er zijn veel andere calciumbronnen zoals groene bladgroenten, noten, zaden en peulvruchten die je kunt consumeren.

4. Mag ik wel zuivelproducten consumeren voor de cupping massage therapie?

Het wordt aangeraden om minstens 2 uur voor de behandeling geen zuivelproducten te consumeren.

5. Zijn er nog andere voedingsmiddelen die ik moet vermijden na cupping massage therapie?

Ja, het wordt ook aangeraden om geen cafeïne, alcohol en gefrituurd voedsel te consumeren na de behandeling. Het is belangrijk om veel water te drinken en gezonde, licht verteerbare voedingsmiddelen te eten.