Wanneer Cupping Massage

Wanneer Cupping Massage: Alles wat je moet weten

Wat is cupping massage?
Cupping massage is een vorm van alternatieve therapie waarbij cups op de huid worden geplaatst om een vacuüm te creëren. Dit vacuüm trekt de huid en spieren omhoog, wat zorgt voor een ontspannend en therapeutisch effect.

Wat zijn de voordelen van cupping massage?
Cupping massage kan helpen bij het verlichten van spierspanning, het verminderen van pijn en het stimuleren van de bloedcirculatie. Het kan ook helpen bij het verminderen van stress, het verbeteren van de slaap en het verlichten van hoofdpijn.

Wat zijn de verschillende soorten cupping massage?
Er zijn twee hoofdsoorten cupping massage: droge cupping en natte cupping. Bij droge cupping worden de cups alleen op de huid geplaatst, terwijl bij natte cupping kleine incisies worden gemaakt in de huid voordat de cups worden geplaatst.

Hoeveel kost een cupping massage?
De prijs van een cupping massage kan variëren, afhankelijk van de locatie en de ervaring van de therapeut. Over het algemeen liggen de kosten tussen de €40 en €80 per sessie van 30-60 minuten.

Zijn er risico’s verbonden aan cupping massage?
Hoewel cupping massage over het algemeen als veilig wordt beschouwd, kunnen er enkele risico’s zijn, zoals blauwe plekken, lichte brandwonden of infecties. Het is belangrijk om een ervaren en gecertificeerde therapeut te kiezen om deze risico’s te minimaliseren.

Soorten cups

 • Glas: traditionele methode, kan verwarmd worden voor een betere werking
 • Siliconen: flexibel en gemakkelijk te gebruiken, ideaal voor thuisgebruik
 • Bamboe: duurzaam en geschikt voor een diepere massage
 • Kunststof: lichtgewicht en gemakkelijk te reinigen

Prijzen voor cupping massage

Soort cupping massage Gemiddelde prijs
Droge cupping €40 – €60 per sessie van 30-60 minuten
Natte cupping €50 – €80 per sessie van 30-60 minuten
Thuis cupping set €20 – €50

5 veelgestelde vragen over Wanneer Cupping Massage

 1. Is cupping massage geschikt voor mensen met een lage pijngrens?
 2. Ja, cupping massage kan worden aangepast aan de gevoeligheid van de persoon en kan zelfs helpen bij het verlichten van pijn.

 3. Kan ik zelf een cupping massage uitvoeren?
 4. Ja, maar het wordt aanbevolen om dit te doen onder begeleiding van een ervaren therapeut om de risico’s te minimaliseren.

 5. Zijn er bepaalde situaties waarin cupping massage niet wordt aanbevolen?
 6. Ja, bijvoorbeeld bij zwangerschap, hoge bloeddruk of huidproblemen. Raadpleeg altijd eerst een arts voordat je een cupping massage ondergaat.

 7. Hoe vaak moet ik een cupping massage ondergaan?
 8. Dit kan variëren, afhankelijk van de persoon en de aandoening die wordt behandeld. Over het algemeen wordt aangeraden om wekelijks of tweewekelijks een sessie te plannen.

 9. Kan cupping massage helpen bij het verminderen van cellulitis?
 10. Hoewel er geen wetenschappelijk bewijs is, zijn er mensen die beweren dat cupping massage kan helpen bij het verminderen van cellulitis door de bloedcirculatie te stimuleren en de huid te verstevigen.