Wanneer Cupping

Wanneer is cupping massage geschikt?

Cupping massage is geschikt voor mensen met verschillende klachten en aandoeningen. Het kan worden gebruikt als een aanvulling op andere therapieën of als een op zichzelf staande behandeling. Het is vooral effectief voor:

  • Stress en spanning
  • Spierpijn en -spanning
  • Hoofdpijn en migraine
  • Chronische pijnklachten
  • Spijsverteringsproblemen
  • Verkoudheid en griep
  • Verklevingen en littekenweefsel
  • Cellulite en striae

Daarnaast kan cupping massage ook helpen bij het verbeteren van de algehele gezondheid en het versterken van het immuunsysteem.

Wat zijn de prijzen voor cupping massage?

De prijzen voor cupping massage kunnen variëren, afhankelijk van de locatie en de ervaring van de therapeut. Over het algemeen liggen de prijzen tussen de €40 en €80 per sessie van 60 minuten.

Hieronder vind je een overzicht van de gemiddelde prijzen voor cupping massage in Nederland:

Locatie Gemiddelde prijs (60 min)
Amsterdam €60
Rotterdam €50
Utrecht €55
Den Haag €60
Groningen €45

Wat is het verschil tussen cupping massage en traditionele cupping?

Cupping massage en traditionele cupping zijn beide gebaseerd op het gebruik van cups die op de huid worden geplaatst om een vacuüm te creëren. Het verschil tussen de twee is dat bij cupping massage de cups in beweging worden gebracht over de huid, terwijl bij traditionele cupping de cups op één plek blijven staan. Cupping massage is over het algemeen minder intensief en veroorzaakt minder blauwe plekken dan traditionele cupping.

Hoe lang duurt een cupping massage sessie?

Een cupping massage sessie duurt meestal 60 minuten. Dit geeft de therapeut voldoende tijd om alle benodigde gebieden te behandelen en om de cups op verschillende plekken te verplaatsen voor een optimaal resultaat. Sommige therapeuten bieden ook sessies van 30 of 90 minuten aan, afhankelijk van de behoeften van de cliënt.

Is cupping massage pijnlijk?

Over het algemeen wordt cupping massage niet als pijnlijk ervaren. Sommige mensen kunnen een lichte trekkerigheid of druk voelen tijdens de behandeling, maar dit is meestal niet onaangenaam. Het kan zijn dat er na de behandeling wat blauwe plekken ontstaan op de behandelde gebieden, maar deze verdwijnen meestal binnen een paar dagen.

Veelgestelde vragen over Wanneer Cupping

1. Is cupping massage geschikt voor iedereen?

Ja, cupping massage is geschikt voor de meeste mensen. Echter, als je zwanger bent, een hartaandoening hebt of bloedverdunners gebruikt, is het belangrijk om dit vooraf te bespreken met je therapeut.

2. Hoe vaak moet ik cupping massage ondergaan?

Dit hangt af van je specifieke klachten en behoeften. Voor sommige mensen kan één sessie per maand voldoende zijn, terwijl anderen baat hebben bij meerdere sessies per week. Overleg met je therapeut wat het beste is voor jou.

3. Zijn er bijwerkingen van cupping massage?

In de meeste gevallen zijn er geen bijwerkingen van cupping massage. Sommige mensen kunnen na de behandeling wat vermoeidheid of lichte hoofdpijn ervaren, maar dit trekt meestal snel weg.

4. Kan cupping massage helpen bij het verlichten van stress?

Ja, cupping massage kan helpen bij het verminderen van stress en spanning in het lichaam. Het kan ook helpen bij het verbeteren van de slaapkwaliteit en het verminderen van angstgevoelens.

5. Kan ik zelf cupping massage doen?

Hoewel het mogelijk is om zelf cupping massage uit te voeren, is het aan te raden om dit door een ervaren therapeut te laten doen. Zij kunnen de juiste druk en technieken gebruiken om de beste resultaten te behalen.