Wanneer Geen Cupping

Wanneer is cupping massage therapie niet geschikt?

Cupping massage therapie is een eeuwenoude behandelmethode die steeds populairder wordt vanwege de vele gezondheidsvoordelen die het biedt. Echter, net zoals bij elke andere vorm van therapie, is cupping massage niet voor iedereen geschikt. Hieronder vind je meer informatie over wanneer cupping massage therapie niet geadviseerd wordt.

  • Cupping massage therapie wordt afgeraden bij mensen met bloedingsstoornissen, zoals hemofilie of trombocytopenie. Het vacuüm effect van de cups kan leiden tot blauwe plekken en bloedingen bij mensen met deze aandoeningen.
  • Als je last hebt van hart- en vaatziekten, hoge bloeddruk of spataderen, is het belangrijk om eerst met je arts te overleggen voordat je cupping massage ondergaat. Het vacuüm effect kan namelijk de bloeddruk verhogen en de doorbloeding stimuleren, wat niet gunstig kan zijn voor mensen met deze aandoeningen.
  • Mensen met huidinfecties, open wonden of brandwonden op het gebied waar de cupping massage plaatsvindt, moeten ook geen cupping massage ondergaan. Het kan leiden tot irritatie en verdere verspreiding van de infectie.
  • Als je zwanger bent, is het belangrijk om eerst met je verloskundige of gynaecoloog te overleggen voordat je cupping massage ondergaat. Hoewel er geen directe risico’s bekend zijn, is het beter om voorzichtig te zijn tijdens de zwangerschap.
  • Tot slot, als je medicatie gebruikt, is het altijd verstandig om dit te bespreken met je arts voordat je cupping massage ondergaat. Sommige medicijnen kunnen invloed hebben op de bloeddruk en bloedstolling, wat van belang kan zijn bij cupping massage.

FAQ over Wanneer Geen Cupping

Vraag Antwoord
Is cupping massage geschikt voor iedereen? Nee, cupping massage is niet geschikt voor mensen met bepaalde aandoeningen of medicatiegebruik. Raadpleeg altijd eerst je arts voordat je cupping massage ondergaat.
Kan cupping massage leiden tot blauwe plekken? Ja, bij mensen met bloedingsstoornissen kan cupping massage leiden tot blauwe plekken en bloedingen. Het is daarom belangrijk om dit te vermijden als je een bloedingsstoornis hebt.
Kan cupping massage helpen bij zwangerschapskwalen? Ja, cupping massage kan helpen bij bepaalde zwangerschapskwalen, maar het is altijd aan te raden om dit eerst te bespreken met je verloskundige of gynaecoloog.
Kan ik cupping massage ondergaan als ik open wonden heb? Nee, het wordt afgeraden om cupping massage te ondergaan als je open wonden of huidinfecties hebt. Dit kan leiden tot irritatie en verdere verspreiding van de infectie.
Kan cupping massage invloed hebben op mijn medicatie? Sommige medicijnen kunnen invloed hebben op de bloeddruk en bloedstolling, wat van belang kan zijn bij cupping massage. Bespreek dit altijd met je arts voordat je cupping massage ondergaat.

Conclusie: Hoewel cupping massage therapie vele voordelen biedt, is het niet voor iedereen geschikt. Mensen met bepaalde aandoeningen of medicatiegebruik moeten altijd eerst overleggen met hun arts voordat ze cupping massage ondergaan. Het is belangrijk om voorzichtig te zijn en de mogelijke risico’s te kennen voordat je deze behandeling ondergaat.