Wanneer Niet Cuppen

Wanneer Niet Cuppen: Wat Je Moet Weten

Als je geïnteresseerd bent in cupping massage therapie, is het belangrijk om te weten wanneer het niet geschikt is om te doen. Hier zijn enkele situaties waarin cupping massage niet aan te raden is:

  • Zwangerschap: Cupping massage wordt afgeraden tijdens de eerste drie maanden van de zwangerschap. Het kan de hormonen en bloedsomloop beïnvloeden en mogelijk het risico op een miskraam vergroten. Na de eerste drie maanden kan cupping massage wel veilig worden uitgevoerd, maar alleen door een ervaren therapeut.
  • Huidproblemen: Als je last hebt van ernstige huidproblemen zoals eczeem, psoriasis of open wonden, is het beter om cupping massage te vermijden. De zuigkracht van de cups kan de huid beschadigen en de aandoening verergeren.
  • Koorts of infectie: Cupping massage stimuleert de bloedsomloop en kan daardoor de symptomen van een infectie verergeren. Ook kan het de koorts verhogen en het lichaam extra belasten.
  • Medicatie: Als je bloedverdunners gebruikt of andere medicatie die de bloedstolling beïnvloedt, is het belangrijk om dit aan te geven bij de therapeut. Cupping massage kan namelijk blauwe plekken veroorzaken en de werking van de medicatie verstoren.
  • Extreme vermoeidheid: Als je erg vermoeid bent, kan cupping massage te intens zijn voor je lichaam. Het kan de vermoeidheid verergeren en je lichaam uit balans brengen. In dat geval is het beter om te kiezen voor een ontspannende massage.

Veelgestelde Vragen over Wanneer Niet Cuppen

1. Is cupping massage veilig tijdens de zwangerschap? Nee, cupping massage wordt afgeraden tijdens de eerste drie maanden van de zwangerschap. Na de eerste drie maanden kan het wel veilig worden uitgevoerd door een ervaren therapeut.
2. Kan cupping massage huidproblemen verergeren? Ja, als je last hebt van ernstige huidproblemen zoals eczeem, psoriasis of open wonden, is het beter om cupping massage te vermijden. De zuigkracht van de cups kan de huid beschadigen en de aandoening verergeren.
3. Mag ik cupping massage ondergaan als ik koorts heb? Nee, cupping massage kan de koorts verhogen en het lichaam extra belasten. Het wordt afgeraden om cupping massage te doen als je koorts hebt of een infectie hebt.
4. Is het nodig om te melden welke medicatie ik gebruik? Ja, als je bloedverdunners gebruikt of andere medicatie die de bloedstolling beïnvloedt, is het belangrijk om dit aan te geven bij de therapeut. Cupping massage kan namelijk blauwe plekken veroorzaken en de werking van de medicatie verstoren.
5. Kan cupping massage vermoeidheid verergeren? Ja, als je erg vermoeid bent, kan cupping massage te intens zijn voor je lichaam. Het kan de vermoeidheid verergeren en je lichaam uit balans brengen. In dat geval is het beter om te kiezen voor een ontspannende massage.

Let op: deze lijst is niet uitputtend en het is altijd aan te raden om met de therapeut te overleggen of cupping massage geschikt is voor jouw specifieke situatie.

Als je twijfelt of cupping massage geschikt is voor jou, neem dan altijd contact op met een ervaren therapeut voor advies. Zij kunnen je ook meer informatie geven over de prijzen van cupping massage en wat je kunt verwachten tijdens een behandeling.