Wat Doet Cupping Massage

Wat is Cupping Massage?

Cupping massage is een vorm van therapie waarbij glazen of plastic cups op de huid worden geplaatst en vacuüm worden gezogen om de huid en spieren te stimuleren en te ontspannen.

Deze traditionele vorm van massage wordt al eeuwenlang gebruikt in verschillende culturen, waaronder de Chinese en Arabische cultuur. Het wordt vaak gebruikt om pijn te verlichten, de bloedsomloop te verbeteren en het lichaam te ontgiften.

Er zijn verschillende soorten cupping massage, waaronder droge cupping, natte cupping en vuur cupping. Bij droge cupping worden de cups op de huid geplaatst zonder dat er een vuurbron wordt gebruikt. Bij natte cupping wordt er eerst een kleine snee gemaakt in de huid voordat de cups worden geplaatst. En bij vuur cupping wordt er een vuurbron gebruikt om de lucht in de cup te verwarmen en vervolgens op de huid te plaatsen.

Voordelen van Cupping Massage

  • Verlicht pijn en spanning in de spieren
  • Verbetert de bloedsomloop
  • Verlicht stress en angst
  • Verbetert de spijsvertering
  • Versterkt het immuunsysteem

Hoe werkt Cupping Massage?

Tijdens een cupping massage sessie worden de cups op de huid geplaatst en vervolgens vacuüm gezogen. Dit creëert een zuigkracht die ervoor zorgt dat de huid en spieren omhoog worden getrokken in de cup. Dit helpt om de bloedsomloop te verbeteren en de spieren te ontspannen.

De cups kunnen op één plek blijven staan of over de huid worden bewogen om een groter gebied te behandelen. De therapeut kan ook verschillende technieken gebruiken, zoals het combineren van cupping met massage of het gebruik van verschillende cupmaten voor verschillende delen van het lichaam.

Wat zijn de kosten van Cupping Massage?

De kosten van cupping massage kunnen variëren, afhankelijk van de locatie, ervaring van de therapeut en duur van de sessie. Gemiddeld kost een sessie tussen de €40 en €80 per uur.

Sommige zorgverzekeraars vergoeden (een deel van) de kosten van cupping massage als onderdeel van alternatieve geneeswijzen. Het is altijd verstandig om dit na te vragen bij je zorgverzekeraar.

Veelgestelde Vragen over Cupping Massage

1. Is cupping massage pijnlijk?

Nee, cupping massage zou niet pijnlijk moeten zijn. Het kan wel oncomfortabel aanvoelen, vooral op gevoelige plekken op het lichaam. Maar de meeste mensen ervaren het als een ontspannende en verlichtende behandeling.

2. Kan cupping massage blauwe plekken veroorzaken?

Ja, het is mogelijk dat je na een cupping massage enkele lichte blauwe plekken krijgt op de behandelde gebieden. Dit is een normale reactie en zou binnen een paar dagen moeten verdwijnen.

3. Is cupping massage geschikt voor iedereen?

Cupping massage is over het algemeen veilig voor de meeste mensen. Echter, als je zwanger bent, een huidinfectie hebt of bloedverdunners gebruikt, is het belangrijk om dit eerst te bespreken met je arts voordat je een cupping massage ondergaat.

4. Hoe vaak heb ik een cupping massage nodig?

Dit kan variëren afhankelijk van je specifieke klachten en behoeften. Over het algemeen wordt aanbevolen om wekelijks een sessie te ondergaan voor een optimaal resultaat.

5. Kan ik zelf cupping massage doen?

Ja, er zijn cupping sets verkrijgbaar voor thuisgebruik. Het is echter belangrijk om de juiste technieken te leren en voorzichtig te zijn om letsel te voorkomen. Het is altijd het beste om een professionele therapeut te raadplegen voor een veilige en effectieve behandeling.

Conclusie

Cupping massage is een eeuwenoude therapie die nog steeds populair is vanwege de vele voordelen voor het lichaam en de geest. Het kan helpen bij het verlichten van pijn, het verbeteren van de bloedsomloop en het verminderen van stress en angst. Als je geïnteresseerd bent in het proberen van cupping massage, zorg er dan voor dat je een ervaren en gekwalificeerde therapeut bezoekt voor een veilige en effectieve behandeling.