Wat Doet Cupping Met Je Gezicht

Wat is Cupping Massage Therapie?

Cupping massage therapie is een vorm van alternatieve geneeskunde waarbij gebruik wordt gemaakt van cups die op de huid worden geplaatst om een vacuüm te creëren. Dit zorgt voor een betere doorbloeding en ontspanning van het lichaam.

Cupping massage therapie wordt al eeuwenlang gebruikt in verschillende culturen, waaronder de Chinese en Egyptische cultuur. Het wordt vaak toegepast bij spierpijn, stress en andere lichamelijke klachten. Maar wist je dat cupping massage therapie ook zeer effectief kan zijn voor je gezicht? Hieronder lees je meer over wat cupping met je gezicht kan doen en wat de prijzen zijn voor deze behandeling.

Wat Doet Cupping Met Je Gezicht?

  • Verbetert de doorbloeding van de huid
  • Verjongt en verstevigt de huid
  • Verwijdert dode huidcellen en stimuleert de aanmaak van nieuwe cellen
  • Verzacht fijne lijntjes en rimpels
  • Verlicht spanning en stress in het gezicht

Prijzen van Cupping Massage Therapie voor het Gezicht

De prijzen voor cupping massage therapie voor het gezicht kunnen variëren, afhankelijk van de locatie en de ervaring van de therapeut. Gemiddeld liggen de prijzen tussen de €30 en €60 per sessie van 30 tot 45 minuten. Sommige therapeuten bieden ook pakketten aan voor meerdere sessies, wat voordeliger kan zijn.

Therapeut Prijs per sessie
Gemiddeld €30 – €60
Ervaring €40 – €80
Luxe spa’s €60 – €100

Veelgestelde Vragen over Cupping voor het Gezicht

1. Is cupping massage therapie voor het gezicht veilig?
Ja, mits uitgevoerd door een ervaren en gekwalificeerde therapeut. Het is belangrijk om te weten dat er verschillende soorten cups worden gebruikt voor het gezicht en dat de therapeut de juiste techniek gebruikt.

2. Is cupping massage pijnlijk?
Nee, cupping massage mag geen pijn doen. Het kan wel een licht trekkend gevoel geven, maar dit hoort niet oncomfortabel te zijn.

3. Hoe vaak moet ik een cupping massage voor het gezicht ondergaan?
Dit hangt af van je individuele behoeften en doelen. Sommige mensen ondergaan wekelijks een behandeling, terwijl anderen een keer per maand voldoende vinden.

4. Zijn er bijwerkingen van cupping massage voor het gezicht?
In sommige gevallen kan er een lichte roodheid of blauwe plek ontstaan op de huid, maar dit trekt meestal binnen een paar dagen weg. Het is belangrijk om na de behandeling voldoende water te drinken om eventuele afvalstoffen af te voeren.

5. Kan ik zelf cupping massage voor mijn gezicht doen?
Het wordt aangeraden om cupping massage voor het gezicht door een ervaren therapeut te laten uitvoeren. Zij weten precies welke cups en technieken het beste zijn voor jouw huidtype en doelen.