Wat Doet Cupping Met Je

Wat is cupping massage therapie?

Cupping massage therapie is een alternatieve geneeswijze waarbij gebruik wordt gemaakt van cups die op de huid worden geplaatst om een vacuüm te creëren. Dit zorgt voor een betere doorbloeding en ontspanning van de spieren.

Cupping massage therapie is een eeuwenoude techniek die zijn oorsprong vindt in de traditionele Chinese geneeskunde. Tegenwoordig wordt het ook veel toegepast in de westerse wereld als een vorm van massage therapie. Het is een effectieve manier om spanning en pijn in het lichaam te verminderen en het algehele welzijn te verbeteren.

Voordelen van cupping massage therapie

 • Verlicht pijn en spanning in de spieren
 • Verbetert de doorbloeding
 • Ontgift het lichaam
 • Verbetert de lymfedrainage
 • Bevordert ontspanning en vermindert stress

Soorten cupping

Er zijn verschillende soorten cupping, waaronder:

 • Traditionele cupping: hierbij worden glazen cups gebruikt die verwarmd worden en op de huid worden geplaatst, waardoor er een vacuüm ontstaat.
 • Vacuüm cupping: hierbij wordt gebruik gemaakt van plastic cups die met een pompje vacuüm worden gezogen op de huid.
 • Massage cupping: hierbij worden de cups in combinatie met massage gebruikt om de spieren te ontspannen.

Wat doet cupping met je?

Cupping massage therapie heeft verschillende effecten op het lichaam, waaronder:

 • Verbeterde doorbloeding: door het vacuüm dat ontstaat wordt de doorbloeding gestimuleerd en kunnen afvalstoffen beter worden afgevoerd.
 • Ontspanning van de spieren: de cups zorgen voor een diepe massage van de spieren, waardoor spanning en pijn verminderen.
 • Ontgifting: door de verbeterde doorbloeding en lymfedrainage worden afvalstoffen sneller afgevoerd uit het lichaam.
 • Verlichting van pijn: cupping kan helpen bij verschillende soorten pijn, zoals spierpijn, hoofdpijn en menstruatiepijn.
 • Algeheel welzijn: cupping massage therapie kan zorgen voor een ontspannen gevoel en kan helpen bij stress en vermoeidheid.

Wat kost cupping massage therapie?

De prijzen voor cupping massage therapie kunnen variëren, afhankelijk van de duur van de behandeling en de ervaring van de therapeut. Gemiddeld ligt de prijs tussen de €40 en €80 per sessie. Sommige zorgverzekeraars vergoeden (een deel van) de kosten van cupping massage therapie, dus het is altijd goed om dit na te vragen bij je zorgverzekeraar.

FAQ

 1. Is cupping massage therapie pijnlijk?
  Nee, cupping massage therapie hoort niet pijnlijk te zijn. Het kan wel wat ongemakkelijk voelen, maar dit is meestal van korte duur.
 2. Kan iedereen cupping massage therapie ondergaan?
  In principe kan iedereen cupping massage therapie ondergaan, maar het is altijd goed om dit te bespreken met je therapeut als je bepaalde medische aandoeningen hebt.
 3. Hoe vaak moet ik cupping massage therapie ondergaan?
  Dit hangt af van je persoonlijke situatie en klachten. Meestal wordt aangeraden om in het begin wekelijks een behandeling te ondergaan en daarna over te gaan op een onderhoudsschema.
 4. Is cupping massage therapie wetenschappelijk bewezen?
  Er is nog niet veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar cupping massage therapie, maar er zijn wel veel positieve ervaringen van mensen die baat hebben bij deze vorm van therapie.
 5. Zijn er bijwerkingen van cupping massage therapie?
  In sommige gevallen kan er na de behandeling een lichte roodheid of blauwe plekken ontstaan op de behandelde plekken. Dit is een normale reactie en trekt meestal binnen een paar dagen weg.

Conclusie

Cupping massage therapie kan een effectieve manier zijn om spanning en pijn in het lichaam te verminderen en het algehele welzijn te verbeteren. De kosten voor deze behandeling kunnen variëren, maar het is altijd goed om te informeren bij je zorgverzekeraar of zij (een deel van) de kosten vergoeden. Heb je interesse in cupping massage therapie? Neem dan contact op met een ervaren therapeut om te bespreken wat deze vorm van therapie voor jou kan betekenen.