Wat Doet Cupping Voor Je Rug

Wat zijn de voordelen van cupping voor je rug?

Cupping is een massage therapie die gebruik maakt van glazen of plastic kopjes om een vacuüm te creëren op de huid. Deze techniek wordt al eeuwenlang gebruikt in de traditionele Chinese geneeskunde en heeft vele voordelen voor de rug. Hieronder vind je een overzicht van de voordelen van cupping voor je rug.

 • Verlicht pijn en spanning: Cupping kan helpen bij het verlichten van pijn en spanning in de rug. Het vacuüm dat gecreëerd wordt door de kopjes trekt de huid omhoog en stimuleert de doorbloeding, wat kan helpen bij het ontspannen van de spieren en het verminderen van pijn.
 • Verbetert de doorbloeding: Door het vacuüm dat gecreëerd wordt door de kopjes, wordt de doorbloeding gestimuleerd. Dit kan helpen bij het verminderen van stijfheid en het verbeteren van de flexibiliteit van de rug.
 • Verbetert de lymfedrainage: Cupping kan ook helpen bij het verbeteren van de lymfedrainage in de rug. Dit helpt bij het verwijderen van afvalstoffen en toxines uit het lichaam, wat kan leiden tot een betere algehele gezondheid.
 • Verbetert de energiestroom: Volgens de traditionele Chinese geneeskunde, kan cupping helpen bij het verbeteren van de energiestroom in het lichaam. Dit kan helpen bij het verminderen van blokkades en het herstellen van de balans in het lichaam.
 • Kan helpen bij het verminderen van cellulitis: Cupping kan ook helpen bij het verminderen van cellulitis op de rug. Door het stimuleren van de doorbloeding en het verbeteren van de lymfedrainage, kan cupping helpen bij het afbreken van vetcellen en het verminderen van de zichtbaarheid van cellulitis.

Wat zijn de mogelijke bijwerkingen van cupping voor je rug?

Hoewel cupping over het algemeen als veilig wordt beschouwd, zijn er enkele mogelijke bijwerkingen waar je rekening mee moet houden. Deze kunnen zijn:

 • Tijdelijke blauwe plekken of verkleuring van de huid op de plek waar de kopjes zijn geplaatst. Dit is normaal en zou binnen een paar dagen moeten verdwijnen.
 • Tijdelijke gevoeligheid of pijn op de behandelde gebieden. Dit kan worden veroorzaakt door de intense zuigkracht van de kopjes en zou binnen een paar dagen moeten verdwijnen.
 • Lichte duizeligheid of vermoeidheid na de behandeling. Dit kan te wijten zijn aan de ontgifting van het lichaam en zou binnen een paar uur moeten verdwijnen.

Hoe vaak moet ik cupping voor mijn rug laten doen?

De frequentie van cupping behandelingen voor je rug hangt af van je specifieke behoeften en de ernst van je klachten. Over het algemeen wordt aanbevolen om minstens één keer per week een behandeling te ondergaan voor het beste resultaat. Het is ook belangrijk om te luisteren naar je lichaam en niet te veel behandelingen te ondergaan als je lichaam aangeeft dat het rust nodig heeft.

Kan ik cupping voor mijn rug zelf doen?

Hoewel het mogelijk is om zelf cupping te doen, wordt het sterk aanbevolen om dit te laten doen door een professionele therapeut. Zij hebben de juiste kennis en ervaring om de behandeling veilig en effectief uit te voeren. Als je toch zelf cupping wilt proberen, zorg er dan voor dat je goed geïnformeerd bent over de juiste technieken en veiligheidsmaatregelen.

Is cupping geschikt voor iedereen?

Cupping is over het algemeen veilig voor de meeste mensen, maar er zijn enkele gevallen waarin het niet wordt aanbevolen. Deze kunnen zijn:

 • Mensen met een hartaandoening of bloedstollingsproblemen.
 • Mensen met huidproblemen zoals eczeem of psoriasis op de behandelde gebieden.
 • Zwangere vrouwen.
 • Mensen met ernstige rugklachten of verwondingen.

Als je twijfelt of cupping geschikt is voor jou, raadpleeg dan altijd eerst je huisarts.