Wat Is Een Cupping Behandeling

Wat is Cupping Massage Therapie?

Cupping massage therapie is een alternatieve vorm van therapie waarbij gebruik wordt gemaakt van glazen of plastic cups om vacuüm te creëren op de huid. Dit helpt om de doorbloeding te verbeteren, spieren te ontspannen en gifstoffen uit het lichaam te verwijderen.

Cupping massage therapie is een eeuwenoude techniek die zijn oorsprong heeft in de traditionele Chinese geneeskunde. Het wordt nu wereldwijd gebruikt als een effectieve behandeling voor verschillende gezondheidsproblemen, waaronder spierpijn, stress en spijsverteringsproblemen.

De voordelen van Cupping Massage Therapie

 • Verbetert de doorbloeding en lymfestroom
 • Verlicht spierpijn en spanning
 • Verbetert de spijsvertering
 • Verlicht stress en angst
 • Versterkt het immuunsysteem

Prijzen voor Cupping Massage Therapie

De prijzen voor cupping massage therapie variëren afhankelijk van de locatie, de ervaring van de therapeut en de duur van de behandeling. Gemiddeld kost een sessie van 60 minuten tussen de €40 en €80. Sommige therapeuten bieden ook kortere sessies aan van 30 minuten voor een lager tarief.

Veelgestelde vragen over Cupping Massage Therapie

 1. Is cupping massage therapie pijnlijk?
  Nee, cupping massage therapie is over het algemeen niet pijnlijk. Het kan een licht trekkend gevoel op de huid veroorzaken, maar dit is meestal niet oncomfortabel.
 2. Kan iedereen cupping massage therapie ondergaan?
  Hoewel cupping massage therapie over het algemeen veilig is, zijn er enkele situaties waarin het niet wordt aanbevolen, zoals tijdens de zwangerschap, bij bloedziekten of bij bepaalde huidaandoeningen. Het is altijd het beste om eerst met uw arts te overleggen voordat u een cupping massage behandeling ondergaat.
 3. Welke soorten cups worden gebruikt voor cupping massage therapie?
  De meest gebruikte cups zijn glazen of plastic cups. Glazen cups worden verwarmd met vuur voordat ze op de huid worden geplaatst, terwijl plastic cups een pompje hebben om vacuüm te creëren.
 4. Hoe lang duurt het voordat ik resultaten zie na een cupping massage behandeling?
  Dit kan variëren afhankelijk van de persoon en de aard van de aandoening die wordt behandeld. Sommige mensen ervaren onmiddellijk verlichting, terwijl anderen meerdere sessies nodig hebben om verbetering te zien.
 5. Zijn er bijwerkingen van cupping massage therapie?
  Over het algemeen zijn er geen ernstige bijwerkingen van cupping massage therapie. U kunt echter tijdelijke roodheid of blauwe plekken op de huid ervaren, die na een paar dagen moeten verdwijnen.