Wat Kost Cupping

Wat is de prijs van cupping massage therapie?

Cupping massage therapie is een vorm van alternatieve geneeskunde die wordt gebruikt om pijn en spanning in de spieren te verminderen. Het maakt gebruik van glazen of plastic cups die op de huid worden geplaatst en vacuüm worden gezogen om de bloedcirculatie te verbeteren en spierknopen los te maken. De prijs van cupping massage therapie kan variëren, afhankelijk van verschillende factoren. Hieronder vind je een overzicht van de geschatte prijzen voor cupping massage therapie.

Prijzen voor cupping massage therapie

  • De gemiddelde prijs voor een cupping massage sessie van 30 minuten ligt tussen de €30 en €50.
  • Voor een sessie van 60 minuten betaal je gemiddeld tussen de €50 en €80.
  • Sommige therapeuten bieden ook langere sessies aan van 90 minuten, waarvoor je tussen de €80 en €100 betaalt.
  • De prijzen kunnen ook verschillen per regio en per therapeut. In grote steden liggen de prijzen vaak hoger dan in kleinere steden of dorpen.
  • Sommige therapeuten bieden ook kortingen aan voor meerdere sessies of voor specifieke doelgroepen, zoals studenten of ouderen.

Verschillende soorten cupping massage therapie

Er zijn verschillende soorten cupping massage therapie, elk met hun eigen prijs. Hieronder vind je een overzicht van de geschatte prijzen voor de meest voorkomende soorten cupping massage therapie:

Soort cupping massage therapie Geschatte prijs
Dry cupping €30 – €50 per sessie
Wet cupping €50 – €80 per sessie
Fire cupping €30 – €50 per sessie
Moxa cupping €50 – €80 per sessie

FAQ over cupping massage therapie

1. Wat is het verschil tussen dry cupping en wet cupping?

Dry cupping is een vorm van cupping waarbij de cups alleen op de huid worden geplaatst en vacuüm worden gezogen. Bij wet cupping worden er kleine sneetjes gemaakt in de huid voordat de cups worden geplaatst, waardoor er bloed uit het lichaam wordt getrokken.

2. Is cupping massage therapie geschikt voor iedereen?

Ja, cupping massage therapie is over het algemeen veilig en geschikt voor de meeste mensen. Echter, het wordt afgeraden voor mensen met bepaalde aandoeningen, zoals hemofilie, huidinfecties of zwangerschap. Raadpleeg altijd een arts voordat je cupping massage therapie ondergaat.

3. Hoe lang duurt een cupping massage sessie?

Een cupping massage sessie duurt meestal tussen de 30 en 90 minuten, afhankelijk van de therapeut en de gekozen vorm van cupping.

4. Wordt cupping massage therapie vergoed door mijn zorgverzekering?

Sommige zorgverzekeraars vergoeden cupping massage therapie vanuit de aanvullende verzekering. Het is raadzaam om dit na te vragen bij je zorgverzekeraar.

5. Kan ik zelf cupping massage thuis doen?

Hoewel het mogelijk is om zelf cupping massage uit te voeren, wordt het aangeraden om dit door een getrainde therapeut te laten doen om eventuele risico’s te vermijden.