Yellow Skin After Cupping

Gele Huid na Cupping: Wat is het en wat kan je verwachten?

Gele huid na cupping is een veelvoorkomend fenomeen na een cupping massage behandeling. Het is een reactie van de huid op de zuigkracht van de cups en de vrijgekomen afvalstoffen in het lichaam. Hoewel het er misschien wat beangstigend uit kan zien, is het over het algemeen een normale en onschadelijke reactie. Hieronder vind je meer informatie over gele huid na cupping en wat je kunt verwachten.

Wat is cupping massage?

Cupping massage is een vorm van alternatieve geneeskunde waarbij gebruik wordt gemaakt van speciale cups die op de huid worden geplaatst. Door de cups vacuüm te trekken ontstaat er een zuigkracht op de huid en het onderliggende weefsel. Dit stimuleert de doorbloeding en zorgt voor ontspanning van de spieren. Cupping massage wordt vaak gebruikt bij klachten zoals spierpijn, stress en vermoeidheid.

Waarom kan de huid geel worden na cupping?

De gele huid na cupping wordt veroorzaakt door het vrijkomen van afvalstoffen in het lichaam. Tijdens een cupping massage worden er namelijk blokkades in het lichaam opgeheven, waardoor afvalstoffen vrijkomen en via het lymfestelsel afgevoerd worden. Deze afvalstoffen kunnen een gele kleur hebben, wat zich kan uiten in de huid.

Wat kan je verwachten na een cupping massage?

Na een cupping massage kan je huid er rood of paars uitzien en kunnen er kleine bloeduitstortingen ontstaan. Dit is een normale reactie en verdwijnt meestal binnen een paar dagen. Ook kan de huid dus een gele kleur krijgen, afhankelijk van de hoeveelheid afvalstoffen die vrijkomen tijdens de behandeling. Dit is een teken dat het lichaam aan het ontgiften is en is over het algemeen een positief teken.

Hoe lang duurt het voordat de gele huid verdwijnt?

De duur van de gele huid na cupping verschilt per persoon en hangt af van de hoeveelheid afvalstoffen in het lichaam. Gemiddeld duurt het 3 tot 7 dagen voordat de gele kleur verdwijnt. Het is belangrijk om na de behandeling voldoende water te drinken om de afvalstoffen goed af te voeren.

Is een gele huid na cupping gevaarlijk?

Over het algemeen is een gele huid na cupping niet gevaarlijk. Het is een normale reactie van het lichaam op de behandeling. Echter, als de gele huid gepaard gaat met andere symptomen zoals pijn of zwelling, is het altijd verstandig om contact op te nemen met je cupping therapeut.

5 Veelgestelde Vragen over Gele Huid na Cupping

  • Is het normaal dat mijn huid geel wordt na cupping? Ja, het is een normale reactie van het lichaam op de behandeling.
  • Hoelang duurt het voordat de gele huid verdwijnt? Dit verschilt per persoon en kan 3 tot 7 dagen duren.
  • Kan ik iets doen om de gele huid sneller te laten verdwijnen? Het drinken van voldoende water kan helpen om de afvalstoffen sneller af te voeren.
  • Is een gele huid na cupping gevaarlijk? In de meeste gevallen niet, maar bij andere symptomen is het verstandig om contact op te nemen met je therapeut.
  • Kan ik cupping massage ondergaan als ik een gevoelige huid heb? Ja, maar het is belangrijk om dit te bespreken met je therapeut zodat zij hier rekening mee kunnen houden tijdens de behandeling.

Prijzen voor Cupping Massage

Hieronder vind je een overzicht van de gemiddelde prijzen voor cupping massage in Nederland. Deze prijzen zijn gebaseerd op onderzoek en ervaring van experts in de branche.

Soort Cupping Gemiddelde Prijs (per sessie)
Dry Cupping €50 – €80
Wet Cupping €60 – €100
Fire Cupping €40 – €70
Silicone Cupping €30 – €60

Conclusie

Een gele huid na cupping is een normale reactie van het lichaam op de behandeling. Het is een teken dat het lichaam aan het ontgiften is en is over het algemeen een positief teken. De duur van de gele huid kan variëren, maar verdwijnt meestal binnen een paar dagen. Als je twijfelt of je huidreactie normaal is, neem dan altijd contact op met je cupping therapeut.