Zwelling Na Cupping

Wat is zwelling na cupping?

Zwelling na cupping is een veelvoorkomend verschijnsel na een cupping massage. Het is een tijdelijke zwelling of roodheid van de huid, die ontstaat door de zuigkracht van de cups. Deze zwelling kan enkele uren tot een paar dagen aanhouden en is meestal pijnloos.

 • Zwelling na cupping is een normale reactie van het lichaam op de behandeling.
 • Het is een teken dat de cupping massage effectief is geweest.
 • De zwelling verdwijnt vanzelf en laat geen blijvende schade achter.

Behandeling Prijs
Cupping massage (30 minuten) €30
Cupping massage (60 minuten) €50
Cupping massage (90 minuten) €70

Hoe ontstaat zwelling na cupping?

De zwelling ontstaat doordat de cups op de huid vacuüm zuigen en zo de bloedcirculatie en lymfestroom stimuleren. Hierdoor worden afvalstoffen en vocht afgevoerd, wat kan leiden tot een tijdelijke zwelling van de huid.

Is zwelling na cupping gevaarlijk?

Nee, zwelling na cupping is een normale reactie van het lichaam en is niet gevaarlijk. Het verdwijnt vanzelf en laat geen blijvende schade achter.

Kan ik iets doen tegen zwelling na cupping?

Ja, je kunt de zwelling verminderen door de behandelde plek te koelen met ijs of een cold pack. Daarnaast kan het helpen om voldoende water te drinken om de afvalstoffen sneller af te voeren.

Wanneer moet ik me zorgen maken over zwelling na cupping?

Als de zwelling na enkele dagen niet afneemt of als het gepaard gaat met pijn, is het verstandig om contact op te nemen met je cupping therapeut. Het kan dan zijn dat er sprake is van een allergische reactie of een andere complicatie.

Veelgestelde vragen over zwelling na cupping

 • Is zwelling na cupping hetzelfde als blauwe plekken?
  Nee, blauwe plekken ontstaan door beschadiging van bloedvaten en zijn meestal pijnlijk. Zwelling na cupping is een tijdelijke zwelling van de huid en is meestal pijnloos.
 • Kan ik cupping massage ondergaan als ik zwanger ben?
  Ja, cupping massage is veilig tijdens de zwangerschap. Wel is het belangrijk om dit te bespreken met je therapeut en eventuele specifieke wensen of klachten door te geven.
 • Is cupping massage geschikt voor iedereen?
  Nee, bij bepaalde aandoeningen zoals ernstige hartproblemen, kanker of huidinfecties is cupping massage niet geschikt. Bespreek dit altijd met je therapeut voorafgaand aan de behandeling.
 • Kan ik cupping massage zelf thuis doen?
  Ja, er zijn speciale cups verkrijgbaar voor thuisgebruik. Het is echter aan te raden om eerst een professionele behandeling te ondergaan en daarna pas zelf aan de slag te gaan.
 • Wordt cupping massage vergoed door mijn zorgverzekering?
  Sommige zorgverzekeraars vergoeden (een deel van) de kosten voor cupping massage vanuit de aanvullende verzekering. Raadpleeg hiervoor je polis of neem contact op met je zorgverzekeraar.