Acupunctuur en Cupping

Acupunctuur en Cupping: Een Effectieve Combinatie voor Ontspanning en Genezing

Acupunctuur en cupping zijn twee populaire vormen van alternatieve geneeskunde die al eeuwenlang worden gebruikt in verschillende culturen. Beide therapieën hebben hun wortels in de traditionele Chinese geneeskunde en worden vaak gecombineerd om een krachtige behandeling te bieden voor verschillende aandoeningen en om het lichaam te ontspannen en te revitaliseren. In dit artikel zullen we meer leren over deze twee therapieën en hun voordelen, evenals de prijzen voor cupping massage therapie.

Wat is Acupunctuur?

 • Acupunctuur is een vorm van alternatieve geneeskunde waarbij dunne naalden op specifieke punten op het lichaam worden ingebracht om pijn te verlichten en de algehele gezondheid te verbeteren.
 • Volgens de traditionele Chinese geneeskunde stroomt er een levenskracht genaamd “qi” door meridianen in het lichaam. Door de naalden op bepaalde punten te plaatsen, kan de stroom van qi worden beïnvloed en kunnen blokkades worden opgeheven.
 • Acupunctuur wordt vaak gebruikt voor de behandeling van verschillende aandoeningen, waaronder pijn, stress, slapeloosheid en spijsverteringsproblemen.

Wat is Cupping?

 • Cupping is een therapie waarbij glazen of plastic kopjes op de huid worden geplaatst en vacuüm worden gezogen om een zuigend effect te creëren.
 • Deze zuigkracht zorgt ervoor dat de huid en het onderliggende weefsel omhoog worden getrokken, waardoor de bloedcirculatie wordt gestimuleerd en toxines worden verwijderd.
 • Cupping wordt vaak gebruikt voor de behandeling van spierpijn, ontstekingen, verkoudheid en griep.

De Voordelen van Acupunctuur en Cupping

 • Beide therapieën kunnen helpen bij het verlichten van pijn, het verminderen van stress en het verbeteren van de algehele gezondheid.
 • Door de combinatie van acupunctuur en cupping wordt de bloedcirculatie gestimuleerd, wat kan helpen bij het genezingsproces en het verlichten van spanning in het lichaam.
 • Deze therapieën kunnen ook helpen bij het verlichten van symptomen van verschillende aandoeningen, zoals hoofdpijn, spijsverteringsproblemen en allergieën.

Prijzen voor Cupping Massage Therapie

De prijzen voor cupping massage therapie kunnen variëren, afhankelijk van de locatie, de ervaring van de therapeut en de duur van de behandeling. Over het algemeen liggen de prijzen tussen de €40 en €80 per sessie.

Behandeling Duur Prijs
Acupunctuur 30-60 minuten €40-€80
Cupping 30-45 minuten €40-€60
Acupunctuur en Cupping 60-90 minuten €60-€100

Veelgestelde Vragen over Acupunctuur en Cupping

 • Is acupunctuur pijnlijk?
  Nee, acupunctuur zou geen pijn moeten doen. De naalden zijn dun en flexibel en worden op een specifieke manier ingebracht om ongemak te minimaliseren.
 • Kan cupping blauwe plekken veroorzaken?
  Ja, het is mogelijk dat er na cupping blauwe plekken ontstaan op de huid. Dit is een normale reactie en verdwijnt meestal binnen een paar dagen.
 • Hoe vaak moet ik acupunctuur of cupping ondergaan?
  Dit hangt af van uw specifieke behoeften en de aanbevelingen van uw therapeut. Over het algemeen wordt aangeraden om wekelijks of tweewekelijks een behandeling te ondergaan voor optimale resultaten.
 • Zijn er bijwerkingen van acupunctuur en cupping?
  In zeldzame gevallen kan er na een behandeling wat vermoeidheid, lichte duizeligheid of een licht gevoel in het hoofd optreden. Dit verdwijnt meestal snel.
 • Zijn acupunctuur en cupping veilig voor iedereen?
  Over het algemeen zijn acupunctuur en cupping veilig voor de meeste mensen. Echter, als u zwanger bent, een bloedstollingsstoornis heeft of bepaalde medicijnen gebruikt, is het belangrijk om dit te bespreken met uw therapeut voordat u een behandeling ondergaat.

Acupunctuur en cupping zijn krachtige therapieën die kunnen helpen bij het verbeteren van uw algehele gezondheid en welzijn. Als u geïnteresseerd bent in het ondergaan van een behandeling, zorg er dan voor dat u een ervaren en gecertificeerde therapeut kiest voor de beste resultaten. Neem contact op met uw lokale acupunctuur- of cuppingpraktijk voor meer informatie over hun diensten en prijzen.