Ervaringen Cupping

Wat is Cupping?

Cupping is een vorm van massage therapie die al eeuwenlang wordt gebruikt in verschillende culturen, waaronder China, Egypte en Griekenland. Het wordt vaak gebruikt om pijn te verlichten, ontstekingen te verminderen en de bloedsomloop te verbeteren. Bij cupping worden glazen of plastic cups op de huid geplaatst en vacuüm gezogen, waardoor de huid en spieren worden opgetild en gestimuleerd.

Soorten Cupping

Er zijn verschillende soorten cupping, waaronder droge cupping, waarbij de cups alleen op de huid worden geplaatst, en natte cupping, waarbij kleine sneetjes in de huid worden gemaakt voordat de cups worden geplaatst. Daarnaast zijn er ook vuur cupping, waarbij de lucht in de cups wordt verwarmd voordat ze op de huid worden geplaatst, en glazen cupping, waarbij de cups van glas zijn gemaakt.

Ervaringen Cupping

Veel mensen die cupping hebben geprobeerd, melden positieve ervaringen. Het wordt vaak gebruikt om pijn te verlichten, vooral bij spier- en gewrichtspijn. Daarnaast kan het ook helpen bij het verminderen van ontstekingen en het verbeteren van de bloedsomloop. Sommige mensen ervaren echter ook blauwe plekken en lichte pijn na de behandeling.

Prijzen Cupping

De prijzen voor cupping kunnen variëren, afhankelijk van de locatie en de ervaring van de therapeut. Gemiddeld kost een sessie van 30 minuten tussen de €30 en €50. Sommige therapeuten bieden ook kortere sessies van 15 minuten aan voor ongeveer €20. Het is altijd aan te raden om vooraf de prijzen te bespreken met de therapeut.

FAQ over Cupping

 • Is cupping pijnlijk?
  Over het algemeen wordt cupping niet als pijnlijk ervaren, maar sommige mensen kunnen lichte pijn of ongemak ervaren tijdens de behandeling.
 • Kan cupping helpen bij het verminderen van cellulitis?
  Er is geen wetenschappelijk bewijs dat cupping helpt bij het verminderen van cellulitis. Het kan echter wel helpen bij het verbeteren van de bloedsomloop en het verminderen van ontstekingen, wat indirect kan bijdragen aan het verminderen van cellulitis.
 • Zijn er bijwerkingen van cupping?
  De meeste bijwerkingen van cupping zijn mild en tijdelijk, zoals blauwe plekken en lichte pijn. Het is echter altijd belangrijk om eventuele medische aandoeningen te bespreken met de therapeut voordat je een cupping behandeling ondergaat.
 • Is cupping geschikt voor iedereen?
  Cupping is over het algemeen veilig voor de meeste mensen, maar het is altijd belangrijk om eventuele medische aandoeningen te bespreken met de therapeut voordat je een behandeling ondergaat. Het wordt afgeraden voor zwangere vrouwen, mensen met bloedingsstoornissen en mensen met huidaandoeningen.
 • Kan cupping helpen bij het verminderen van stress?
  Ja, cupping kan helpen bij het verminderen van stress doordat het de bloedsomloop verbetert en ontspanning bevordert. Het kan ook helpen bij het verminderen van spanning in de spieren.

Prijsvergelijking Cupping

Therapeut Prijs per 30 minuten Prijs per 15 minuten
Praktijk voor Natuurgeneeskunde €40 €25
Acupunctuur en Massagepraktijk €50 €30
Chinese Geneeskunde Praktijk €45 €20

Conclusie

Cupping is een eeuwenoude vorm van massage therapie die veel mensen positieve ervaringen hebben gebracht. Het kan helpen bij het verlichten van pijn, het verminderen van ontstekingen en het verbeteren van de bloedsomloop. De prijzen voor cupping variëren, maar gemiddeld kost een sessie tussen de €30 en €50. Het is altijd belangrijk om eventuele medische aandoeningen te bespreken met de therapeut voordat je een behandeling ondergaat.