Gua Sha Cupping

Wat is Gua Sha Cupping?

Gua Sha Cupping is een vorm van massage die gebruik maakt van kleine cups om de huid en spieren te stimuleren. Het is een combinatie van twee populaire massage technieken, namelijk Gua Sha en Cupping. Gua Sha is een Chinese methode waarbij de huid wordt geschraapt om blokkades op te heffen en Cupping is een techniek waarbij cups op de huid worden geplaatst om de doorbloeding te verbeteren.

Hoe werkt Gua Sha Cupping?

Gua Sha Cupping werkt door het creëren van een vacuüm in de cups, waardoor de huid en spieren omhoog worden getrokken. Dit zorgt voor een betere doorbloeding en stimuleert de lymfestroom. Het schrapen van de cups over de huid helpt bij het losmaken van verklevingen en het verminderen van spierspanning.

Wat zijn de voordelen van Gua Sha Cupping?

  • Verlicht spierspanning en pijn
  • Verbetert de doorbloeding en lymfestroom
  • Verhoogt de ontspanning en vermindert stress
  • Kan helpen bij het verminderen van cellulitis
  • Kan de huidtextuur en teint verbeteren

Wat is de prijs van Gua Sha Cupping?

De prijs van Gua Sha Cupping kan variëren, afhankelijk van de locatie en de ervaring van de therapeut. Over het algemeen liggen de prijzen tussen de €40 en €80 per sessie van 30-60 minuten.

Zijn er bijwerkingen of contra-indicaties voor Gua Sha Cupping?

Hoewel Gua Sha Cupping over het algemeen als veilig wordt beschouwd, zijn er enkele mogelijke bijwerkingen zoals tijdelijke roodheid, blauwe plekken of lichte pijn. Het wordt ook niet aanbevolen voor mensen met bepaalde medische aandoeningen zoals bloedstollingsstoornissen, huidinfecties of zwangerschap.

Veelgestelde vragen over Gua Sha Cupping

1. Kan Gua Sha Cupping helpen bij het verminderen van cellulitis?

Ja, de combinatie van vacuüm en schrapen kan helpen bij het verminderen van cellulitis door de bloedcirculatie en lymfestroom te stimuleren.

2. Is Gua Sha Cupping geschikt voor iedereen?

Nee, Gua Sha Cupping wordt niet aanbevolen voor mensen met bepaalde medische aandoeningen zoals bloedstollingsstoornissen, huidinfecties of zwangerschap.

3. Is Gua Sha Cupping pijnlijk?

Gua Sha Cupping kan enigszins ongemakkelijk aanvoelen, maar mag geen pijn veroorzaken. Als u pijn ervaart tijdens de behandeling, moet u dit aan uw therapeut melden.

4. Hoe vaak moet ik Gua Sha Cupping ondergaan voor optimale resultaten?

Dit kan variëren, afhankelijk van uw specifieke behoeften en doelen. Over het algemeen wordt aanbevolen om wekelijks of tweewekelijks een sessie te ondergaan voor optimale resultaten.

5. Kan ik Gua Sha Cupping zelf thuis doen?

Hoewel er thuis kits beschikbaar zijn, wordt het aanbevolen om Gua Sha Cupping te laten uitvoeren door een getrainde en ervaren therapeut om eventuele risico’s te minimaliseren.